magyarfutball.hu

1999.02.20 Albert Flórián a BKV Előre csapatához igazolt!

forrás: Nemzeti Sport
Néhány nappal ezelőtt már beszámoltunk arról: elképzelhető, hogy Fischer Pál és Zorán Kuntics után a Franciaországból hazatért Albert Flórián is az NB I-be jutásért küzdő BKV Előrébe igazol. Dajka László vezetőedző lapunknak úgy nyilatkozott: szívesen látná csapatában az egykori Fradi-kedvencet, és ezért az elnökség elé terjeszti ezt az elképzelését.

- ...aztán az elnökségtől megkaptam a felhatalmazást a tárgyalásra, találkoztam is Albert Flóriánnal, és gyorsan sikerült vele megállapodnom - folytatta a szerdán elkezdett történetet Dajka László. - Pénteken a középpályás aláírta az átigazoló lapját, és így már biztosra vehető: Albert Flórián fél évig a BKV Előre labdarúgója lesz. Már csak a formaságokat kell elintézni, és a játékengedélynek kell megérkeznie. Flóri a szombati edzésen egyébként már csatlakozik a csapathoz.

- Nem állhatnak rosszul anyagilag, ha ilyen neves labdarúgókat tudnak leigazolni?
- Egyáltalán nem vagyunk gazdagok. Fischer, Kuntics, és Albert is ingyen igazolható volt, és csak velük kellett megegyeznünk. Elfogadták ugyanazokat a feltételeket, amit a többi játékosunknak, eddig adni tudtunk.

- Ha nem a pénz, akkor mi vonzotta ezeket a labdarúgókat a BKV Előréhez?
- Baráti beszélgetések során vetődött fel a részükről: nekik, a kiöregedőfélben lévő játékosoknak elegük van a zavaros ügyekkel terhelt profiligából, és inkább játszanak alacsonyabb osztályban. Ezek után hiba lett volna, ha nem tudom éppen a BKV számára megfogni őket.

- Es mit gondol, az Albertékkal megerősödött kerettel feljut a csapat a másodosztályba?
- Az NB II Nyugati csoportja nagyon erős. Még azt is kijelentem, hogy csak hajszálnyi a különbség az itt szereplő élcsapatok és a profiliga sereghajtó gárdái között. Jelenleg csak az ötödikek vagyunk, s a mezőnyben velünk együtt három-négy együttes is szeretne feljebb lépni. így egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben, de most, hogy megerősödtünk, megpróbálunk a legjobbnak bizonyulni anélkül, hogy a feljutás kényszere szorongatna minket.