magyarfutball.hu

2004.06.27 Bemutatjuk új játékosainkat: Rodenbücher István (4.rész)

Fiatal védőnk Rodenbücher István hét éve az MTK játékosa. A másik hat bodajki fiatalhoz hasonlóan, ő is végigjárta a korosztályos csapatokat, s a juniorbajnokságon kívül, minden korosztályban megfordult. A két év másodosztályú szereplés akárcsak a többieknek, neki is roppant hasznos volt, s ennek köszönhetően Pista is megérett a felnőtt bajnokságban való megmérettetésre.

A kérdés adott. Mekkora lépés lesz az életedben ez, hogy első osztályú játékos lettél?
-Óriási lépés, ezért az elvárásaim is óriásiak. Rengeteget kell majd dolgoznom, kőkeményen edzeni, hiszen be kell bizonyítanom, hogy helyem van a csapatban. Ha lehetőséget kapok, megígérhetem, hogy élni fogok vele. Posztomat tekintve belső védőt játszok, de az első edzéseken nekem úgy tűnt, hogy a jobb oldalon számít rám a mester. Ebben az esetben Horváth Levivel és ha hozzánk szerződik Kriston Attilával kell majd felvennem a versenyt. Egyik sem könnyű feladat, de azért vagyok labdarúgó, hogy felvegyem a kesztyűt és megpróbáljak helyet követelni magamnak a csapatban.
Mit vársz a csapattól s magadtól az előttünk álló szezonban?
-Számomra az első hat hely valamelyike tűnik reális célkitűzésnek, ám ebben benne van a bravúr lehetősége is, mely a dobogós helyezések valamelyikét takarja. A helyezések mellett számomra az is fontos, hogy tetszetős, jó futballt produkáljunk. Idén kerültem be az olimpiai válogatottba, s szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, mellyel meghosszabbíthatom mandátumomat a legjobbak között.