magyarfutball.hu

1925.04.19 Tóth István veszi át az FTC tréningjének vezetését!

forrás: Sporthírlap
Legutóbbi számunkban közöltük, hogy Bródy Sándor, az FTC csapatának egykori centerhalfja, aki eddig a tréningeket vezette, lemondott a tréneri megbízatásról.
Az FTC csapata így szakértő vezető nélkül maradt volna, ami pedig nagy kárára lett volna éppen most, az elkövetkezendő, bajnoki és nemzetközi nagy küzdelmek előtt.

Az FTC vezetősége azonban szerencsés kézzel megtalálta a legjobb megoldást, felkérésére Tóth István, a zöld-fehér csapat népszerű csatára veszi át az FTC tréningjének vezetését. A népszerű »Potya» életviszonyaiban az utóbbi időben az FTC-re nézve kedvező változás állott be. Míg felesége az egyedi tejforgalmi vállalatot vezeti, addig ő itt a központban nyert beosztást, ugy hogy idejének nagyobb részét a fővárosban tölti, így azután mi akadálya sincs annak, hogy csapatával, mint tréner is, foglalkozzék. Tóth elsősorban a csatársor egységes stílusát és összjátékát igyekszik megteremteni, ami, tekintve az ő univerzális zsenijét a csatárposzton, s azt a körülményt, hogy Tóth stílusa megtestesítője az FTC stílusnak, bizonyára sikerülni is fog. A Franzstadtban mindenesetre nagy szimpátiával fogadják Tóth vállalkozását s nagy várakozással néznek munkája elé.