magyarfutball.hu

1996.04.27 Aczél Zoltán Pécsre igazolt!

forrás: Nemzeti Sport
Rabi Csaba, a PMFC klub- igazgatója Marozsán Jánosról elmondta: úgy ítélték meg, hogy a budapesti játékos nem tud segíteni a PMFC csapatának. Többször volt sérült, alig- alig mutathatta meg egyébként meglévő játéktudását.
A pécsi vezető Aczél Zoltán leigazolásával kapcsolatban is friss információkkal szolgált. „Nem csúsztunk ki az időből. A játékossal és a Lausanne-nal már korábban megegyeztünk. Pénteken az érdiekkel is aláírtuk a szerződést, és az MLSZ- hez is megérkezett a svájci szövetségtől Aczél játékjoga, amit a szövetség azonnal továbbított részünkre. Már csak a területileg illetékes megyei szövetségnél kell jelezni a történteket, ami nem jelenthet problémát".

A játékos tehát, ha Herke Imre, a csapat edzője is úgy látja jónak, akár pályára is léphet a Kispest ellen.
Herke Imre pedig úgy látja jónak: „Aczél másfél hete nálunk edz, remek formában van és az erőnléte is megfelelő. Úgy néz ki, hogy a söprögető poszton helye van a csapatban. Ez nem azt jelenti, hogy Szabados kiszorul az együttesből. Ő képzett játékos és játéka a középpályán is hasznára válik majd a csapatnak. Sok gólt kaptunk az
eddigi találkozókon beadások után, remélem, hogy a kitűnő fizikai felépítésű, jól fejelő Aczél révén a továbbiakban ez a gondunk is megoldódik".
Aczél Zoltán megkönnyebbülve, és bizakodva készül pécsi bemutatkozására. „Jó pár mérkőzést játszottam már az első osztályban, most mégis úgy érzem magam - közel a harminchoz kicsit nevetségesen hangzik, mégis így van -, mintha első enbé-egyes meccsem előtt állnék. Megbíznak bennem Pécsett, és nem lesz könnyű az elvárásoknak megfelelni. Sokat nyerhetek, de sokat veszíthetek is az elkövetkező mérkőzéseken. A pécsi játékosok zömét jól ismerem és beilleszkedésemet Balogh Tamás, - akivel nagyon jó barátok vagyunk - jelenléte is megkönnyítette. Mindannyian hiszünk abban, hogy elérhetjük célunkat, és a PMFC bentmarad az első osztályban".