magyarfutball.hu

2005.07.09 Tóth Mihály Norvégiába igazolt

Úgy tűnik, népszerű lett Norvégia az előző évadban Magyar Kupát nyert Sopron játékosai körében. Miután Szekeres Tamás a Trömsóhoz igazolt, a 2003- 2004-es évad gólkirálya, Tóth Mihály is az északi országba szerződött.

Az egyszeres válogatott támadó három és fél évre kötelezte el magát a norvég bajnokság hetedik helyén álló Fridrikstadthoz. A futballista elmondta, túl sokat nem tud leendő együtteséről, de azt igen, hogy az edző, Egil Olsen korábban sikeresen dolgozott a norvég válogatott szövetségi kapitányaként is. A Sopronban négy évet eltöltő futballistának talán már hétfőn utaznia kell az új munkaadójához.

Az FC Sopronnal kapcsolatos hír, hogy elmaradt a bordó-szürkék tegnap estére tervezett edzőmeccse a Lubinnal. A soproniak szombat reggel tájékoztatták lengyel ellenfelüket arról, hogy a futball-kft.-nél változások történtek, s emiatt a csapat legfeljebb juniorokkal kiegészítve tudna pályára lépni. Mint arról szombati számunkban olvashattak: a Matáv után egy másik főszponzor, az Antók Kft. is megszüntette a futballcég támogatását, így a társaság költségvetését drasztikusan, 150 millió forintra kellett csökkenteni. Emiatt a tavalyi játékoskeret várhatóan elemeire hullik szét.

Az Ausztriában edzőtáborozó lengyel együttes vezetői a Sopronból érkező hírek hallatán úgy döntöttek, lemondják az utazást, és a Lubin inkább egy alacsonyabb osztályú osztrák csapattal vívott felkészülési mérkőzést.