magyarfutball.hu

2010.01.21 Tóth Mihály az SZTK-ban folytatja

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában az őszi tizennégy forduló után a 8. helyen álló Szigetszentmiklósi TE-Erima csapatában folytatja pályafutását Tóth Mihály. Erről a klub internetes oldala, a www.futsalarena.hu/sztk számolt be.

Tóth Mihály már korábban kapcsolatba került a szigetszentmiklósiakkal, azonban a megegyezés a klubvezetőkkel eddig váratott magára.

A 35 éves, kispesti nevelésű Tóth Mihály a Honvéd színeiben mutatkozott be az első osztályban az 1993–1994-es szezonban, de fiatal tehetségként nem jutott állandó játéklehetőséghez, így útja Székesfehérvárra vezetett. A rövid kitérő után ismét a kispestiek játékosa lett, a Honvédban később kulcsemberré nőtte ki magát.
Pályafutása során megfordult a Ferencváros, a Sopron és a Diósgyőr csapataiban – mintegy háromszáz magyar élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára –, legutóbb Szolnokon már a másodosztályban szerepelt, méghozzá igen gólerősen. Légióskodott Belgiumban, Franciaországban, Norvégiában és Görögországban, de egyik helyen sem tudott hosszú távon gyökeret ereszteni.
Tóth egyszeres válogatott, Zalaegerszegen 2004-ben a Japán ellen 3–2-es győzelmet arató nemzeti együttesben játszott. Lothar Mätthaus szövetségi kapitány kezdőként küldte pályára, a 82. percben Torghelle Sándor állt be a helyére.
Tóth Mihály egyszeres magyar bajnok (2001, FTC), kétszeres Magyar Kupa-győztes (1996, Honvéd, 2005, Sopron), egyszeres Norvég Kupa-győztes (2006).
A szigetszentmiklósiakkal kapcsolatos hír még, hogy a csapattal készül az ősszel még a Vasasban futballozó Imrik László, illetve csatlakozott a kerethez Mogyoróssy Balázs is, aki korábban ugyancsak játszott az angyalföldi egyesületben.