magyarfutball.hu

2010.01.07 NB II: A Fradi-csatár jöhet, a gólkirály elköszönt Szolnoktól

Alaposan megerősödhet az NB II Keleti-csoportjában szereplő Szolnoki MÁV FC csapata a télen. Tóth Mihály, a gárda egyik legnevesebb játékosa ugyan továbbállt, és az Aczél Zoltán által edzett Szigetszentmiklóshoz igazolt, de az érkezők között lehet például az az Igor Pisanjuk, akit a Ferencvárostól vennének kölcsön nyárig a szolnokiak.

Legjobb góllövőjét veszítette el a tabella harmadik helyén álló Szolnok, hisz a korábbi NB I-es gólkirály, Tóth Mihály a második vonalban is rugdosta a gólokat, így nagy szerepet játszott abban, hogy a MÁV FC feljutási reményekkel várhassa a tavaszt.
- Egyetlen labdarúgónk távozott a téli szünetben, igaz, az ő kiesését, góljait nem lesz egyszerű pótolni. A házi gólkirály, a nyolc találatot szerző egykori válogatott játékos, Tóth Mihály a nyáron fél+fél éves szerződést kötött a klubbal. Megértve indokait, a télen kölcsönös megegyezéssel elbúcsúztunk tőle, visszatért a fővárosba és az NB II-es Szigetszentmiklóshoz igazolt – nyilatkozta Vágó Attila vezetőedző a szoljon.hu-nak.
Ahogy azt már tudni lehetett, Tóth mellett Kovrig Ákos sem lesz tavasszal a gárda játékosa, hisz MÁV FC-vel októberben közös megegyezéssel szerződést bontó középpályás a téli szünetben új klubot talált magának. Mint azt a játékos édesapjától, a megyei I. osztályú abádszalóki focicsapatot irányító Kovrig Zoltántól a szoljon.hu megtudta, a középpályás a norvég első osztályú FK Haugesund gárdájával két éves, félprofi szerződést kötött. A futball mellett szakmájában, cukrászként is dolgozik majd a korábban Izraelben és Ausztriában is légióskodó játékos.
Vágó szerint további érzékeny vesztesége nem igen lesz a szolnokiaknak, mivel úgy érzik, az őszi idény második felére összeállt a csapat, és felesleges lenne azt felforgatni. Az érkezők listája viszont bővül, bővülhet, hisz többek között Diósgyőrből, Debrecenből és a Ferencvárostól is igazolna a MÁV FC.
- Az már a bajnokság első felében kiderült, keretünk létszáma meglehetősen szűkös volt, sérülések, eltiltások esetén jószerével alig maradt bevethető futballistánk a kispadon. Így mindenképpen szükségünk volt, van új játékosokra. Az már biztos, hogy az egykori közönségkedvenc csatár, a 2008 nyarán Kaposvárra távozott Farkas Krisztián visszatér hozzánk, miként megegyeztünk a szélvészgyors jobbszélső, Szélpál Tamás — az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyert Szélpál László fia — kölcsönadásáról is a Debrecennel. Már csak az aláírás hiányzik a ferencvárosi támadó, Igor Pisanjuk szerződéséről is, akit a zöld-fehér klub a nyárig engedett el Szolnokra. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a legutóbb Nyíregyházán szerepelt „karmesterrel”, Czanik Károllyal és három külföldi labdarúgót is tesztelünk az elkövetkező napokban: egy Németországban élő ballábas ghánai játékos, valamint egy szerb középpályás, illetve egy 202 centiméter magas center készül velünk a héten. A próbajátékosok sorsáról menet közben döntünk. A nyáron, fél évre, az NB II-es Kazincbarcikának kölcsönadott fiatal, Urbán-Szabó Viktor velünk kezdi meg a felkészülést, számára igyekszünk olyan csapatot találni, ahol minél több játéklehetőséget kaphat a tavaszi idény során – mondta a tréner a megyei lapnak.