magyarfutball.hu

2008.03.08 Priskin Tamás 28 napra a Prestoné!

Amint azt tegnap előrevetítettük, Priskin Tamás a Watford együttesétől a Preston North Endhez igazolt. A magyar válogatott csatár 28 napra kerül kölcsönben a Championship 20. helyén állomásozó gárdához és akár már a ma délutáni, Charlton elleni bajnokin bemutatkozhat új állomáshelyén.

A támadó az idei szezonban igen kevés lehetőséget kapott Aidy Bothroyd vezetőedzőtől, mindösszesen hétszer volt kezdő és hét alkalommal jutott szóhoz csereként két bombaformában játszó társa, Stephen Kabba és Collins John mellett. A decemberi, Plymouth elleni találkozó óta egyáltalán nem volt kezdő a „Darazsak” csapatában és pályára is legutóbb januárban, egy Crystal Palace elleni kupameccsen léphetett.
A közelmúltban erősen megkérdőjeleződött korábban megingathatatlannak hitt helye Várhidi Péter válogatottjában is, így Priskinnek mindenképpen sürgősen rendszeres játéklehetőségre volt szüksége, amit reményei szerint Prestonban meg is kap. A csallóközi születésű tehetség megkérte edzőjét, engedje el egy olyan helyre, ahol komolyan számolnak vele, Bothroyd pedig nem gördített akadályt távozása elé.
A szezonban eddig két alkalommal eredményes támadót a Watford 28 napig bocsátja a ligarivális rendelkezésére, de a londoniak a határidő lejárta után a szezon végéig egyoldalúan meghosszabbíthatják a kölcsönadást, igaz, bármikor vissza is hívhatják fiatal játékosukat.
A papírok rendben vannak, így Priskin akár már ma délután bemutatkozhat új csapatában a Charlton ellen.