magyarfutball.hu

2008.05.05 Tímár Krisztián súlyos sérülést szenvedett az utolsó bajnokin

Koponyasérülést szenvedett Tímár Krisztián a Wolverhampton Wanderers elleni mérkőzésen az angol másodosztály, a Championship küzdelmeinek utolsó fordulójában. A magyar játékost így már a szünet első hetében meg kell műteni.

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulóját rendezték vasárnap. Tímár Krisztián csapata, a Plymouth Argyle a Wolverhampton Wanderers otthonába látogatott. A magyar légiós a klub fontos alapemberévé nőtte ki magát az elmúlt időben, így ezúttal is kezdőként lépett pályára. Ráadásul az a megtiszteltetés érhette, hogy ezen a mézkőzésen - az év legjobbjaként - ő viselhette a Plymouth csapatkapitányi karszalagját.

A mérkőzés maga nem lett volna emlékezetes találkozó, ám a 79. perc sajnálatos eseményei azzá tették. Tímár Krisztián a „farkasok” játékosával, George Elokobival fejelt össze. A játékost rögtön hordágyon vitték le a pályáról, és már ekkor nyilvánvaló volt, hogy nagy a baj.

A stadionból kórházba szállították, ahova csapattársa, Halmosi Péter is elkísérte. Az orvosok által felállított diagnózis sajnos igazolta a félelmeket. A magyar játékosnak betört a koponyája és az orrnyerge is eltörött, így a hét elején műtét vár rá.

A csapat menedzsere, Paul Sturrock a mérkőzés után kijelentette, hogy semmi szándékos nem volt az ellenfél mozdulatában, majd mihamarabbi gyógyulást kívánt Tímár Krisztiánnak az egész csapat nevében.

A csapat honlapja is részletesen foglalkozik az esettel, amelyből kitűnik, hogy mennyire fontos láncszemnek tartják Tímárt a csapaton belül, és természetesen a szerkesztők is gyors felépülést kívántak a magyar hátvédnek.

Tímár homloka egy kétfontos nagyságú – majdnem három centiméteres – területen horpadt be.

"Azt a hasonlatot tudnám használni, hogy a homlokunk olyan, mint egy dupla ablak. A külső rész betört, a belső, fontosabb szerencsére sértetlen. A rendkívül erős vérzés egy ilyen sérülés velejárója. Elvisszük egy specialistához néhány napon belül, és ők majd eldöntik, mi lehet a legjobb Krisztiánnak. Egy-két hétig figyeljük az állapotát, könnyen lehet, hogy később műtétre is szükség lesz" – nyilatkozta Paul Maxwell, a Plymouth csapatorvosa.