magyarfutball.hu

2008.11.20 Leandro és Takács Zoltán távozhat, egy kapus érkezhet a DVSC-hez

Az utóbbi években az átigazolási piacon egyik legaktívabb magyar klub, a Soproni Ligában az első helyen telelő DVSC-TEVA keretében ezúttal is várható némi mozgás, mindamellett a nyárihoz mérhető vándorlás – heten érkeztek, hatan távoztak – kevésbé valószínű.

Csak a téli átigazolási szezon végén derül ki, létszámában végül apad-e a Soproni Ligában listavezető DVSC őszi kerete, az ellenben már most biztos, hogy a december 7-én egy hónapos pihenőre vonuló csapat záró bankettjéről ketten hiányoznak majd.

Az egyszerűbb ügy a horvát Mate Eterovicé – a támadó jött, látott – és vesztett. A 24 éves csatár július végén beesett az éppen heves csatárkeresésben lévő Lokihoz, ahol e hét elejéig tartott a türelem: az első ligás bajnokikon legfeljebb a kispadig jutó légióssal a klub szerződést bontott.

A DVTK elleni szombati Ligakupa-mérkőzés kapcsán utolsó DVSC-s szereplése előtt álló kapus, Csernyánszki Norbert Paksra szerződése már lépéskényszerbe hozhatja a klub vezetőit.

Leginkább abban az esetben, ha az ősszel a Heartsnak kölcsönadott Balogh Jánost végleg átigazolja a skót együttes – a szándékot január közepéig kell jelezniük a briteknek –, ez esetben ugyanis a montenegrói válogatott Vukasin Polekszicsnak nem marad riválisa (cseréje?).

„Kapusra szükségünk lesz – vetítette előre a jövőt Herczeg András klubmenedzser, hozzáfűzve, jelöltje egyelőre nincs. – Ez is csak azt bizonyítja, hogy új futballisták igazolását alapvetően a távozók száma, kiléte határozza meg.”

Sorrendet nem, rövid listát mindamellett össze lehet állítani azokból a debreceni játékosokból, akik a honi vagy az európai futballpiacon vevőre találhatnak. A tízszeres válogatott Leandro de Almeida szerződése a nyáron jár le, ennek megfelelően a brazil származású középpályás játékjogát a télen még forintosíthatja a futballcég: a játékos iránt korábban Brazíliából érdeklődtek, a Paks elleni idényzárón olasz és görög klubok képviselői figyelték.

Takács Zoltán sorsa a saját kezében van: a balhátvéd két éve érkezett Debrecenbe, s január elsejével elvileg szabadon távozhat.

„Tárgyalok a klub vezetőivel, és az is stimmel, hogy egyelőre nem állapodtunk meg. Nehezen tudom elképzelni, hogy Magyarországon a DVSC-nél jobb csapatban szerepelhetnék. Ha itthon maradok, alighanem a Lokiban folytatom” – jelentette ki a három válaszmondatával a megkérdezettek legbeszédesebbikének bizonyuló Takács Zoltán. Az övén kívül a kilenc találattal házi gólkirály, válogatott támadó Rudolf Gergely, valamint az ősz második felére korábbi kaposvári önmagát idéző középpályás, Szakály Péter teljesítménye is felkeltette a menedzserek érdeklődését.

Utóbbi kettőről – Demjén Gáborral együtt – Szima Gábor, a klub elnöke is elismerő véleményt formált. „Az ősszel bizonyossá vált, hogy hármójuk igazolása mindent egybevetve jó döntés volt, hiszen mára meghatározó alakjai lettek a csapatnak” – mondta Szima Gábor.