magyarfutball.hu

2007.01.25 „Azért sem hagyom abba”

Elképesztő balszerencse. Négy hónap kihagyás után újrakezdeni és megint megsérülni… Mintha elátkozták volna Vincze Ottót. A győriek középpályásának jobb térdében a keddi, Haladás elleni edzőmeccsen szakadtak el a keresztszalagok.

Vincze Ottó 32 esztendősen olyan helyzetbe került, hogy még az is lehet, hogy be kell fejeznie a futballt. Egész ősszel nem játszott egy súlyosnak mondható sérülés miatt, aztán amikor újrakezdte, a keddi, Haladás elleni edzőmeccsen térdszalagszakadást szenvedett. A tizenegyszeres válogatott játékost a jövő héten műtik meg. Hosszú hónapokra kidőlt, és sokan most alighanem elkönyvelik: Vincze Ottóból már aligha lesz profi futballista.

– Mi történt pontosan?
– A Haladás elleni edzőmérkőzésen hosszú indításra vállalkoztam, amikor megtörtént a baj – mondta nagyot sóhajtva Vincze Ottó. – Senki sem bántott, rossz mozdulat volt, de abban a pillanatban tudtam, nagy a baj. Úgy vittek le ölben a pályáról. A szerdai MR-vizsgálat kimutatta, hogy elszakadtak a térdszalagjaim. Éreztem, hogy ez lesz, éjszaka semmit sem aludtam, de nemcsak a fájdalomtól, hanem a kétségbeeséstől. Az ősszel szeméremcsont-ödéma miatt nem léphettem pályára, szinte az egész idényt kihagytam, aztán most újrakezdtem, és tessék, ez lett a vége.

– Harminckét éves. Gondolom, tudja, sokan máris elkönyvelték, kész, vége a pályafutásának.
– Aki ilyesmit gondol, annak azt üzenem, játszom én még bajnoki meccset az NB I-ben. Pályafutásom során két súlyosabb sérülésem volt, még 1991-ben a bal térdemmel bajlódtam, aztán Fradi-játékosként épp a Bajnokok Ligája-szereplés idején jött az újabb kihagyás. És persze idevehetjük az őszi gondokat is, de nem adom fel. A hit a legfontosabb. Ha az ember bízik önmagában, nem kezdi túl korán a tréningeket, és megfelelő rehabilitációban részesül, a legsúlyosabb sérülésből is felépülhet.