magyarfutball.hu

2008.01.31 Vincze Ottó lett a fő áldozata a dunaszerdahelyi futballháborúnak

Súlyosan megsérült a szerdai Artmedia Bratislava elleni dunaszerdahelyi barátságos mérkőzésen Vincze Ottó, az NB II-es Ferencváros középpályása. Az orvosi vizsgálatok szerint több hetet, elképzelhető, hogy egy hónapot is ki kell hagynia a játékosnak.

Vincze Ottót a második félidő elején egy kemény belépő után le kellett cserélnie Csank János vezetőedzőnek a pozsonyi csapat ellen. Mint a következőekből kiderül, az összecsapás barátságosnak jóindulattal sem volt mondható.

"Továbbtettem a labdát, leraktam a lábam a földre és az ellenfél játákosa azonnal telibe találta a bokámat. Az a szerencse, hogy nem tört el, a vizsgálatok után kiderült, hogy bokaszalag-szakadásom van. Jelenleg is fájdalmaim vannak, pár hetet biztosan ki kell hagynom. Nagyon el vagyok keseredve, hiszen egyre jobb erőben éreztem magam, most pedig egy ideig biztosan nem végezhetek komoly munkát" – nyilatkozta Vincze Ottó az FTC hivatalos honlapjának.

Lipcsei Péter sem járt kifejezetten jól, ám őt nem megrúgták, hanem Ján Kozák, az ellen csapatkapitánya közvetlen közelről arcul köpte.

A dunaszerdahelyi csontzenéhez a FIFA-kerettag Roman Matus játékvezető szolgáltatta az asszisztenciát.

Szurkolói rendbontás miatt végül a 78. percben szakadt félbe a találkozó.

Ekkor Juraj Halenár kiszólt a Fradi-szurkolóknak, akik válaszul megdobálták a szlovák gólkirályságra esélyes csatárt.

A nemrég a BL-ben is érdekelt csapat játékosainak durvaságára a ferencvárosi szurkolók dobálózással és pályára rohanással válaszoltak, mire a bíró beszüntette a mérkőzést.