magyarfutball.hu

2018.08.01 Koman Vladimir az iráni Sepahan csapatához igazolt!

Az előző szezonban a bajnokságban a 14., még éppen bennmaradást jelentő helyen végző klub nemrég beszámolt róla, hogy Koman megérkezett. A 29 éves középpályás – aki 36-szor szerepelt a magyar válogatottban – az Instagramra feltöltött fotóval jelezte, hogy elkötelezte magát új csapatához.
kép
Az ungvári származású futballista a közelmúltban azt mondta, a Ferencvárossal, a Budapest Honvéddal és a Mol Vidivel is tárgyalt.

Koman az előző szezonban 17 bajnoki mérkőzésen összesen kétszer talált be és négy gólpasszt adott a török másodosztályban.
A magyar játékosok közül legutóbb a 2009–2010-es szezonban, illetve 2010-ben Budovinszky Krisztián (Sahrdari Tabriz FC) és Koplárovics Béla (Sensza Arak) futballozott Iránban. Az ötszörös bajnok Szepahan a negyedik legeredményesebb iráni klub. Az előző szezonban 11 600 volt az átlagnézőszáma (a stadionja 75 ezres), ezzel a harmadik legnépszerűbb csapatnak számít Iránban, viszont éppen, hogy csak bennmaradt az élvonalban, a 14. helyen fejezte be az előző idényt a 16 csapatos bajnokságban (a 15. és a 16. esik ki). A Szepahan az új bajnokságot gól nélküli döntetlennel kezdte.