magyarfutball.hu

2012.01.31 Koman Vladimir nem Lokiban, hanem a Monacóban folytatja

Négy és fél évre szóló szerződést kötött kedden a francia másodosztályú AS Monacóval Koman Vladimir, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása.

A 22 esztendős futballista a fourfourtwo.hu internetes szaklapnak azt mondta, kétnapos egyeztetés után sikerült megállapodást kötnie a Ligue 2-ben 18. helyezett együttessel. Nem lesz a csapattársa viszont Huszti Szabolcs, akit szívesen adott volna a Zenit Szentpétervár, ám a Bundesligát is megjárt magyar játékos úgy döntött, nyárig marad az orosz bajnokság listavezetőjénél.

Koman 2005 óta az olasz Sampdoriánál szerepelt, egy idényt az Avellinóban, egyet a Bariban töltött kölcsönben, az idei szezonban pedig már kifejezetten ritkán jutott játéklehetőséghez. A 2009-ben U20-as világbajnoki bronzérmet nyert futballistának májusban járt volna le a szerződése. A fourfourtwo.hu meg nem erősített információi szerint Komant egy- és kétmillió euró közötti összegért vásárolta meg a Monaco.

A Nemzeti Sport január közepén kész tényként közölte, hogy Koman Vladimir napokon belül a Debrecen játékosa lesz. Azt írták, a DVSC egy helyi üzletember segítségével megszerezné a középpályást a Sampdoriától. Ezt azonban a debreceni klub határozottan cáfolta egy közleményben.

Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője kérdésünkre akkor úgy nyilatkozott, a játékos esetleges szerződtetése végképp az a kategória, ami az átigazolási kacsák közé tartozik. Nem gondolja, hogy Koman hazatérne Magyarországra, lesz olyan külföldi csapat, amely leigazolja, mert szerinte kiváló képességű focista. Ettől függetlenül azonban ő is eljátszott a gondolattal, s örülne a futballistának, mert nagy erősítést jelenete a DVSC számára.