magyarfutball.hu

2013.06.24 Varga József egy évre Angliába igazolt!

Varga József az angol Championshipben szereplő Middlesbrough-ban folytatja pályafutását. A DVSC válogatott középpályása egyéves kölcsönszerződést kötött az angol klubbal, amelynek opciós joga van a játékos végleges megvásárlására.

„Vasárnap este érkeztem Angliába, hétfő délelőtt estem túl az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton – mondta Varga József. – Ismertem már a helyet, néhány hete jártam kint, akkor az edzővel is hosszan beszélgettünk. Azon túl, hogy a Middlesbrough híres és nagy klub, az is hízelgő, hogy Tony Mowbray kérésére szerződtet az egyesület. A szakvezető több országban körülnézett, erre a posztra keresett játékost, és elárulta: elsősorban engem akart. Az is vonzó, hogy a csapat kimondottan a feljutást vette célba. Remélem, Angliában a szerencse is mellém szegődik, mert az azért hiányzott a rövid németországi légióskodás idején... De nem nézek hátra, az motivál, hogy abban az országban futballozhatok, ahova minden labdarúgó vágyik. Egy évem van, hogy megmutassam, megállom a helyem a Championshipben, mert természetesen szeretném kiharcolni, hogy hosszútávon számoljon velem a Middlesbrough. Kedden csatlakozom az együtteshez, két tréning lesz. Egyelőre az edzőközpontban készülünk, július 8-án utazunk Portugáliába.”



„Mindig is azt mondtam, hogy Varga Józsefnek az angol és a német labdarúgás passzol leginkább a stílusához – vélekedett Filipovics Vladan. – Az előző szezonban belekóstolhatott a Bundesliga futballjába, és nem is okozott csalódást Németországban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Middlesbrough - többek között - a Fürthnél mutatott teljesítménye láttán igazolta át. Az angol csapat már januárban érdeklődött iránta, mindvégig figyelte őt. Tony Mowbray - aki Gera Zoltánnak is volt edzője - ragaszkodott a szerződtetéséhez, többször látta futballozni. Ő nem tipikus brit menedzser, szereti az olyan játékosokat, mint amilyen Józsi. Fontos neki, hogy a középpályása agresszív s gyors legyen, de a labdaügyes futballistákat favorizálja. Varga József kölcsönben kerül a klubhoz, ugyanakkor a Middlesbrough-nak opciója van a végleges megvásárlására.”