magyarfutball.hu

2016.08.29 Varga József a Videotonhoz igazolt!

A 31-szeres magyar válogatott középpályás hétfőn 3+1 éves szerződést írt alá a Vidivel.
kép
A két klub megállapodása értelmében hétfőtől a Videoton FC-ben folytatja pályafutását a 31-szeres magyar válogatott középpályás, Varga József!
Varga József 1988. június 6-án született Debrecenben. Hétéves korában kezdett el futballozni az Olasz Focisuliban, ahol többek közt olyan labdarúgók nőttek fel, mint például Máté Péter, Dzsudzsák Balázs, vagy a nyár elején szintén a DVSC-ből csapatunkhoz igazoló Bódi Ádám. Utánpótlás-szinten az első komolyabb áttörésére 2000-ben került sor, amikor Olaszországban egy korosztályos utánpótlás-torna egyik legjobbjának választották.
A 2007/2008-as szezon tavaszán még a harmadosztályban futballozott, majd nyáron felkerült a DVSC első csapatához és 2008 őszétől alapembernek számított a Lokiban. Egyik legemlékezetesebb gólját a Levszki Szófiának rúgta a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában, 2009-ben.

A 28 éves labdarúgó a légiós életet is megtapasztalhatta. 2013 januárjától a német élvonalban szereplő Greuther Fürthnél töltött fél évet kölcsönben. Mivel a csapat kiesett, így nyáron az angol másodosztályú Middlesbrough-hoz igazolt egy évre, szintén kölcsönbe. A Championshipben 34 mérkőzésen lépett pályára, mielőtt 2014 nyarán visszatért Debrecenbe.
Varga József az NB I-ben eddig 155 mérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen 5 gólt szerzett, a magyar válogatott mezét pedig 31 alkalommal húzta magára.
"Örülök, hogy sikerült megvalósítani a klubváltást, úgy érzem, nagy szükségem volt a környezetváltozásra. Persze kicsit kettős érzelmek kavarognak bennem, hiszen mégiscsak a szülővárosomat hagytam ott. Jól ismerem a Vidi játékosait, voltak akikkel együtt szerepeltem korábban a válogatottban, másokkal ellenfélként találkoztam a pályán, és persze itt van Bódi Ádám is, szóval nem hiszem, hogy nagy gond lenne majd a beilleszkedésemmel. Szeretnék nagyon sok szép sikert elérni a Vidivel, emellett pedig szeretnék ismét olyan teljesítményt nyújtani a pályán, amelyre én is büszke lehetek" - mondta a szerződés aláírása után Varga József.
„Varga Józsi nem véletlenül 31-szeres válogatott labdarúgó, posztján az egyik, ha nem a legjobb magyar játékos – ezt be is bizonyítja majd. Még mindig van egy fejlődési lépcsőfok a játékában, a mentalitása és a képességei miatt is. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszakerül a válogatott keretébe, hiszen tudása alapján ott van a helye. Nagyon motiváltan érkezik Székesfehérvárra, fontos volt, hogy ezt éreztük is a tárgyalások során. Köszönjük a Debrecennek a klub átigazoláshoz való hozzáállását. Azt még meg szeretném jegyezni, hogy természetesen szerettük volna, ha a mai két érkezőnk már korábban csatlakozni tud a kerethez, azonban az átigazolási piacnak megvannak a sajátosságai, amelyek miatt az érkezésük csak most realizálódott“- nyilatkozta mai második igazolásunkról sportigazgatónk, Kovács Zoltán.