magyarfutball.hu

2012.08.28 Vass Ádám törött lábbal is játszott - 2 hónapra kidőlt

Lábközépcsont-törése miatt előreláthatólag két hónapig nem léphet pályára Vass Ádám, a CFR Kolozsvár magyar középpályás, aki így a Basel elleni BL-selejtező visszavágóját is kénytelen lesz kihagyni. A hétvégi, Rapid elleni bajnokin néhány percig törött lábbal játszott a légiós, végül le kellett jönnie a pályáról, cseréje azonban már nem volt.

A fedezet a Rapid Bukarest elleni szombati bajnokin sérült meg, a második félidő végén ütközött az egyik fővárosi játékossal, és a Kolozsvárnak nem volt már több cseréje, az ápolás után és komoly fájdalmak közepette visszament a pályára, de nem tudta már befejezni a meccset.

Mint az a Radio Romania Cluj mai híréből kiderül, Vass Ádámnak lábközépcsont-törése van, és előreláthatólag csak októberben térhet vissza a pályára, ami a nyáron igazolt magyar válogatott futballista és klubja számára is rendkívül rossz hír. Vass csak most kezdett beilleszkedni az erdélyi gárdába, míg a CFR-re rendkívül fontos meccs vár, a Basel ellen, otthon kell kivívni a BL-csoportkörbe jutást szerdán (az első meccsen idegenben nyert a román bajnok 2-1-re).

A CFR ráadásul Ronny-t, a brazil csatárt nyolc hónapig kell, hogy nélkülözze majd, a támadó súlyos térdszalag-sérüléssel dőlt ki.