magyarfutball.hu

2013.07.31 A CFR megszüntette Vass Ádám szerződését

A kolozsvári CFR hivatalos honlapján közölte, hogy közös megegyezéssel megszüntették a csapat magyar középpályása, Vass Ádám szerződését.



A kolozsvári CFR-nél a hónap elején jelentették be, hogy az új szakmai stáb nem számol a csapat magyar válogatott középpályásával, Vass Ádámmal, aki tavaly nyáron igazolt a román élvonalban szereplő klubhoz.
Így a 24 éves futballistának – 2015 júniusáig tartó szerződése ellenére – új csapat után kellett néznie, a kolozsváriak első lépésben szerették volna kölcsönadni. Voltak külföldi érdeklődői és Magyarországról is keresték, de eddig konkrét előrelépés nem történt az ügyében.
A helyzet most annyiban változott, hogy a klub bejelentette, megegyeztek az élő szerződése felbontásáról, és egyúttal sok sikert kívántak neki pályafutása folytatásához. Arról egyelőre nincs hír, hogy a védekező középpályás hol folytatja pályafutását.
A legutóbbi szezonban sokáig sérüléssel is bajlódó Vass a román élvonalban 15 meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett.

„Meg tudtunk egyezni a kolozsvári klubbal a szerződés megszüntetéséről. Olyan feltételekkel váltunk el, amelyek a klubnak és Vass Ádámnak is megfelelőek voltak" – nyilatkozta megkeresésünkre a CFR mai bejelentése után Paunoch Péter, a játékos menedzsere, aki a lehetséges folytatásra is kitért.
„Mivel az előző szezonban sérülések hátráltatták Ádámot, így olyan ország jöhet szóba a jövőjét illetően, ahol már letett valamit az asztalra, korábban bizonyította a képességeit" – fogalmazott a játékosügynök.
Vass korábban megfordult Angliában, a Stoke Cityben, de hosszabb időt, öt évet Olaszországban töltött a Bresciában. Paunoch szerint ez utóbbi ország jöhet szóba elsősorban a folytatást illetően. Magyarországról is voltak ugyan érdeklődések, de Vass egyelőre nem gondolkodik a hazatérésen.
„Érdeklődés volt itthonról, de ennél tovább nem jutottunk. Nem szerepel a célok között a magyarországi folytatás, így ennek minimális az esélye. Most, hogy Vass Ádám szerződése megszűnt, már szabadon tárgyalhatunk az érdeklődőkkel, nem szeretnénk sokáig várni, jó lenne, ha a középpályás minél előbb csatlakozhatna leendő csapatához" – tette hozzá Paunoch.