magyarfutball.hu

2008.05.27 Vaskó hazatér Újpestre Angliából

Nem sikerült a legfényesebben a szezon vége Vaskó Tamás számára. A védő elvétve került az Bristol City kezdőjébe, keveset játszott és a csapatnak sem sikerült kivívnia a Premier League-be való feljutást. Vaskó egyéves kölcsönszerződése lejárta után visszatér az Újpesthez.

Öt játékosnak köszöni meg a szezonban nyújtott teljesítményét a Bristol City, többek között a magyar válogatott védőjének Vaskó Tamásnak is. Az egykori újpesti bekk visszatér a lila-fehérekhez, mivel Gary Johnson menedzser nem tart igényt a védő szolgálataira. A nyugat-angliai csapat egyébként Vaskón kívül, Darren Byfield, Enoch Showunmi, Alex Russell és a fiatal Martin Slocombe játékával sem számol a jövő szezonban.
- Szeretnénk megköszönni az öt játékos egész évben tapasztalt professzionalizmusát, és minden jót kívánni nekik a jövőben - mondta zárszóként a menedzser a bristoli klub honlapjának.
A válogatott védő összesen 20 tétmeccsen játszott Angliában, ezeken egy gólt szerzett. Legjobb időszaka a szezon közepén volt, amikor remekül pótolta hiányzó társát, remek bemutatkozása után egy ideig kirobbanthatatlan volt a Bristol csapatából.
A Bristolnál már a jövőre is gondolnak, hiszen öt új játékossal pótolják a távozókat: Chris Weale, Scott Murray, Stephen Henderson, Richard Keogh és Jordan Walker a következő évadban már a pirosmezeseket erősíti.
Mint ismert, a Bristol City a mindent eldöntő meccsen kikapott a Hull Citytől, ezért nem sikerült feljutnia a Premier League-be.