magyarfutball.hu

2011.08.31 Vadócz Krisztián a NEC Nijmegen csapatában folytatja

Az átigazolási időszak utolsó napján az FC Auxerre és a NEC Nijmegen, a Careers Management Group közreműködésével megegyezett arról, hogy Vadócz Krisztián a jövőben a holland első osztályú klubban folytatja pályafutását.

A válogatott középpályást többek közt az a skót Motherwell is hívta, amely klubnál legutóbb fél évig kölcsönjátékosként szerepelt, de végül a Hrepka Ádámot a közelmúltban leigazoló holland klub lett a befutó. Vadócz Krisztián 1+2 éves szerződést kötött a nijmegeni klubbal, melynek keretében Babos Gábor és Hrepka Ádám után ő lesz a harmadik magyar játékos.

Az átigazolást követően a játékos a következőket mondta:
- Pályafutásom új állomásához érkeztem, és azt gondolom a holland bajnokság megfelelő lehetőség lesz számomra ahhoz, hogy állandó játéklehetőséghez jussak, ami a válogatottbeli szerepléshez elengedhetetlen. Nagyon jól éreztem magam az Auxerre-nél, ahol rengeteget tanultam, és fejlődtem, de az állandó játéklehetőség hiánya miatt úgy éreztem itt az ideje a váltásnak. Tavasszal a skót bajnokságban rendszeresen játszottam, és megismertem egy más futball kultúrát, és bár a skót klub vezetői marasztaltak, úgy éreztem közelebb áll a stílusomhoz, ha egy európaibb, játékosabb bajnokságban folytatom. Sokáig, szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt számomra a jövő, éppen ezért nagyon örülök, hogy végül az ügyeimet intéző CMG jóvoltából Hollandiában folytathatom. Örülök, hogy lesznek magyar társaim is, és már alig várom, hogy túl legyek az orvosi vizsgálatokon, és bekapcsolódhassak az edzésekbe. Remélem mielőbb pályára léphetek a NEC-ben, és azt követően a korábbi hónapoknak megfelelően ismét lehetőségem lesz válogatott színekben is megmutatni, hogy mire vagyok képes.

Careers Management Group (Kövesdi Viktor, Pataky Tibor tulajdonosok):
- Örülünk, hogy az átigazolási időszak utolsó napján sikerült véglegesíteni, ezt a régóta esedékes megállapodást, mely megítélésünk szerint hasznára válik Krisztiánnak. A NEC Nijmegen jó tapasztalatokat szerzett a magyar játékosokat illetően, és Vadócz Krisztián eddigi pályafutása, a különböző válogatottakban nyújtott korábbi játéka, illetve a skóciai sikeres kitérő, mind hozzájárult ahhoz, hogy több holland, belga és görög klub érdeklődését is felkeltette. Természetesen a skót lehetőségeket sem hagytuk figyelmen kívül, de a játékos a brit futball helyett inkább Hollandiában szeretett volna játszani, így erre a piacra koncentráltunk. Az elmúlt napokban, mind az FC Auxerre vezetése, és a klub elnöke, mind pedig a NEC Nijmegen vezetői rendkívül sokat tettek azért, hogy minden zökkenőmentes legyen, és az átigazolási időszak lejárta előtt néhány órával létrejöhessen a megállapodás. Vadócz Krisztián szombaton már Nijmegenbe utazik, és rövidesen átesik az orvosi vizsgálaton, aminek sikere esetén már csak a játékengedélyére lesz ahhoz szükség, hogy pályára léphessen a NEC Nijmegen színeiben.