magyarfutball.hu

2012.06.07 Vadócz távozik a Nijmegentől

Vadócz Krisztián távozik a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő NEC Nijmegentől – erősítette meg Carlos Aalbers, a klub technikai igazgatója. A magyar játékos szerződése lejár június végén, s a klub nem hosszabbítja meg azt.

Vadócz Krisztián tavaly nyáron a spanyol Osasunától szerződött a – Babos Gábort és Szélesi Zoltánt is foglalkoztató – Nijmegenhez, és egyéves kontraktust írt alá. Ez június végén lejár, és a klub nem hosszabbítja meg azt. A magyar középpályás a Bosman-szabály értelmében szabadon igazolhatóvá válik.
„A középpályára érkezik Evander Sno, aki nagy erősítés a csapatnak" – mondta Carlos Aalbers technikai igazgató, aki megerősítette Vadócz távozását is. Az RKC Waalwijktől érkező futballista Vadócz posztján futballozik.
Vadócz ebben a szezonban 35 mérkőzésen lépett pályára a nijmegeni együttesben, három gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt osztott ki. A NEC a nyolcadik helyen zárt az Eredivisiében, ám az Európa-ligáért folyó rájátszás elődöntőjében kikapott a Vitesse-től.