magyarfutball.hu

2016.01.05 Gyurcsó Ádám a lengyel Pogon Szczecinhez igazol

Az már korábban biztossá vált, hogy a lejáró szerződésű, így szabadon igazolható Gyurcsó Ádám elhagyja a Videotont, és ma az is eldőlt, hogy a lengyel élvonalban 4. helyen álló Pogon Szczecinhez igazol, három és fél évre ír alá – tudta meg a Nemzeti Sport.

Az elmúlt napokban a lengyel sajtó a Legia és a Lech Poznan érdeklődéséről írt Gyurcsó Ádámmal kapcsolatban, de hétfőn már az volt a hír, hogy anyagi okok miatt valószínűleg egyik klub sem tudja szerződtetni.
Erre reagálva mondta a játékos képviselője, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online-nak, hogy nem az anyagiakon múlik, Lengyelországba szerződik-e a futballista.
Mai értesüléseink szerint eldőlt, hogy valóban az Ekstraklasában folytatja a szélső, ám nem a vele kapcsolatban eddig emlegetett Lech, Legia páros valamelyikéhez, hanem a német határ mellé, a 4. helyen álló Pogon Szczecinhez megy, ahol három és fél évre ír alá.
Érdekesség, hogy a lengyel sajtóban a Szczecinnel kapcsolatban legutóbb Lovrencsics Gergőt (Lech Poznan) említették mint lehetséges kiszemeltet, aki Gyurcsóhoz hasonlóan szélső.
A klub hivatalosan még nem jelentette be Gyurcsó érkezését.
Az 1948-ban alapított Pogon Szczecin hosszabb szünet után 2012-ben jutott vissza az élvonalba, azóta 7. helyezés volt a legjobb eredménye, míg a legutóbbi idényben 8. lett a 16 csapatos bajnokságban.