magyarfutball.hu

2006.12.27 Urbányit nevezte ki edzőnek az Újpest

Urbányi István lett a labdarúgó Borsodi Ligában szereplő Újpest FC új vezetőedzője. A szakember - akivel fél plusz egyéves szerződést kötött a klub - a december 22-én menesztett Valeré Billent váltja a kispadon.

Urbányinak a vezetőedzői poszt mellet továbbra is feladata marad a klubnál az utánpótlás-képzés koordinálása. A szakmai stáb bővült, hiszen az erőnléti edzői munkakört - az utánpótlásnál eddig hasonló feladatkörben dolgozó - Filkor Attila tölti be a jövőben.

"Az Újpest FC a változások korát éli mostanában, és ennek szellemében úgy ítéltük meg: ahhoz, hogy az eddigi szakmai koncepció értékei megmaradjanak, de a felszínre került hibák is korrigálva legyenek, feltétlenül olyan szakemberre van szükségünk szakmai vezetőként, aki az újpesti labdarúgást - beleértve a felnőtt csapatot is - kívülről-belülről ismeri, azt elfogulatlanul tudja értékelni, és nem utolsó sorban a fiataloknál szakmailag és összességében emberként is bizonyított a klubvezetés felé" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Dányi Szilárd ügyvezető igazgató.