magyarfutball.hu

2014.01.22 Waltner Róbert Siófokon folytatja!

Waltner Róbert a Kaposvári Rákócziban szerepelt, de az új edző, Selymes Tibor nagytakarításba kezdett, és több játékos mellett vele sem számolt a tavaszi szezonban. A szerződésbontás megtörtént a klubjával, és bár más megkeresése is akadt, az egyeztetések sikeresek voltak, így végül csapatunkhoz igazol.

Waltner ősszel viszonylag kevés játéklehetőséget kapott, de így is 3 gólt szerzett az OTP Bank Ligában, 3-at a Magyar Kupában, és 1-et a Liga Kupában. Harcosságára és góljaira Siófokon is nagy szükség lesz, hiszen a kitűzött cél továbbra is a feljutás.

A támadó már korábban is játszott sárga-kék színekben, igaz akkor Argentínában, a Boca Juniors-nál, ami nagy szónak számít, hiszen Dél-Amerikából többnyire Európa felé veszik a játékosok az irányt, és ritkaság, amikor odaigazol valaki. Argentína mellett játszott Cipruson, az Egyesült Arab Emirátusokban, és Kaposvár előtt az osztrák Mattersburgban.

Másik nagy sikerét Zalaegerszegen érte el, a 2001-2002-es NB I-ben bajnoki címig menetelt a ZTE-vel, majd 2004-ben a nagy rivális Haladás elleni 7:0-ra megnyert mérkőzésen 5 gólt szerzett.

100.bajnoki gólját a REAC ellen érte el 2008-ban, a 2007-2008-as szezonban pedig gólkirály lett. 6 alkalommal a válogatottban is pályára lépett - Svájc ellen kétszer, illetve egyszer Horvátország, Málta, Szlovákia és Észtország ellen.