magyarfutball.hu

2006.08.11 Vanczák Vilmos Belgiumban folytatja

Bár egy ideig a Bolton csapatával hozták össze Vanczák Vilmos nevét, a válogatott védőjátékos mégis valószínűleg Belgiumban, a St. Truiden együttesénél folytatja pályafutását – adta hírül az Újpest FC hivatalos honlapja.

Vanczák Vilmos az elmúlt évben meghatározó tagja volt mind az Újpestnek, mind a magyar válogatottnak, és játékára külföldön is megfigyeltek.

Két hete az angol Premier League-ben szereplő Bolton Wanderers hívta őt próbamérkőzésre. Vanczák végigjátszotta a Derby County elleni felkészülési mérkőzést, ahol Sam Allardyce együttes kétgólos vereséget szenvedett.

Szerződést azonban nem kapott az angoloktól, viszont a belga St. Truiden egy évre szóló kontraktust ajánlott neki, amit mind a védő, mind a klub is elfogadott.

Csak azért nem jelenthető ki, hogy Vanczák a belgáknál folytatja a pályafutását, mivel az Újpest és a St. Truiden megállapodott abban, hogy ha egy másik külföldi klub kedvezőbb ajánlattal áll elő augusztus 31-ig, akkor a lila-fehérek azt fogadják el.

A St. Truiden együtttese a tavalyi belga pontvadászatot a 15. helyen zárta. Magyar játékosok már korábban is szerepeltek a klubban, legutóbb a jelenleg már Kaiserslauternben futballozó Hajnal Tamás, de a kilencvenes évek elején a Vasas és az Újpest védőjátékosa, Balog Tibor is megfordult a belgáknál.