magyarfutball.hu

2004.04.25 Lisztes szalagszakadása

Több német médiumban is szupervasárnapnak hirdették a mostanit, aztán a két mérkőzés, a VfL BochumWerder Bremen, illetve különösen a Bayern München 1860 München találkozó nem igazolta a várakozást.

A két mecscsen összesen egy gól született, a bayernes Roque Santa Cruz jóvoltából, ez pedig azt jelenti, hogy négy fordulóval a befejezés előtt a címvédő hat pontra csökkentette a listavezetővel szembeni hátrányát. Ha megnézzük a két bajnokaspiráns hátralévő meccseit (Werder Bremen: Hamburg o, Bayern i, Leverkusen o, Hansa Rostock i; Bayern: Köln i, Werder o, VfB Stuttgart i, Freiburg o), nagyon nehéz jóslásra vállalkozni, aligha mondunk újdonságot azzal, hogy a 32. fordulóbeli csúcsrangadó dönthet a salátástál sorsáról.

Furcsa módon a gól nélküli ütközet hozott jobb játékot, Bochumban mindkét csapat nyugodtan begyűjthette volna a három pontot, hazai részről Buckley hibázott el ziccereket, míg a látogatóknál Aílton a kapufát találta telibe, Lisztes Krisztián pedig nem tudott túljárni Van Duijnhoven kapus eszén. A magyar középpályásnak azonban nem ezért marad emlékezetes a találkozó, a második félidő hajrájában térdsérülést szenvedett, ezért le kellett cserélni.
"A levegőben voltam, éppen két ember között próbáltam meg elmenni, amikor oldalról meglöktek. Teljesen ártalmatlan szituációban történt az eset, csak az a baj, hogy a következmények súlyosak. Azonnal éreztem, hogy nagy baj van. Az első orvosi diagnózis szerint elszakadt a keresztszalagom, ami jó esetben is fél év kihagyással jár. Hétfőn következik a tüzetes orvosi vizsgálat, akkor már okosabb leszek, de sok esélyt nem látok…" – kesergett Lisztes Krisztián, aki ezzel alighanem a szerdai, Brazília elleni válogatott mérkőzés mellett az egész idényt elfeledheti.
"Ez katasztrófa, ez a legszörnyűbb sérülések egyike, amit játékos elszenvedhet. Már beszéltem Lisztes Krisztiánnal, próbáltam megnyugtatni, mondtam neki, fel a fejjel, számítunk rá a világbajnoki selejtezők során. Lisztes személyében egyik kulcsjátékosunk dőlt ki a brazilok elleni mérkőzés előtt. A legfontosabb meccsek azonban ősszel jönnek, remélem, addigra felépül" – nyilatkozta a középpályás sérüléséről Lothar Matthäus, a magyar válogatott szakvezetője.
A müncheni rangadó a nagy téttel (a Bayern a bajnoki címért, az 1860 a kiesés elkerüléséért hajtott) szöges ellentétben álló, gyenge játékot és egy Santa Cruz-gólt hozott. A paraguayi Pizarro passzából (kettejük koprodukciója először hozott eredményt!) szerezte meg a győztes gólt az ismét a második helyre lépő Bayernnek.