magyarfutball.hu

2013.12.11 Lisztes Krisztián edzői vizsgát tett

11 volt és jelenlegi válogatott labdarúgó tett edzői vizsgát a telki edzőközpontban. Tököli Attila, Király Gábor, Hajnal Tamás, Szabics Imre és a többiek egy speciális program keretében kaptak lehetőséget arra, hogy egyszerre szerezzék meg az UEFA "A" és "B" licences képesítést.

Az mlsz.hu az alábbiakat írja a vizsgáról:

"Az MLSZ Edzőképző Központja tavaly csatlakozott az UEFA egyik speciális edzőképző programjához, melynek keretében még aktív, vagy a közelmúltban visszavonult válogatott játékosok kaptak lehetőséget arra, hogy egy több mint egy évig tartó speciális tanfolyamon, egyszerre szerezzék meg az UEFA "B" és az UEFA "A" licences képesítést.

A múlt év őszén elindult és kedden véget ért tanfolyam a hét elején kétnapos vizsgával zárult, melyen a tizenegy résztvevő számot adott elméleti és gyakorlati felkészültségéből. A tanfolyamra történő felvétel egyik feltétele volt, hogy a jelentkezők legalább hússzoros válogatottak legyenek, a közelmúltban visszavonult focisták mellett több olyan labdarúgó is kihasználta a lehetőséget, aki még nem fejezte be focista pályafutását, de a későbbiekben szeretné hasznosítani a megszerzett tudást.

A kétnapos vizsgán elméleti tesztet töltöttek ki a hallgatók, majd gyakorlati vizsgafeladatként edzésbemutatót tartottak meghívott akadémiai csapatoknak. A vizsga része volt az is, hogy résztvevőnek az elmúlt hónapok során meg kellett látogatniuk egy-egy labdarúgó-akadémiát, majd dolgozat formájában számoltak be az adott utánpótlásműhely képzési modelljéről. Ezen kívül egy másik záró dolgozatot is be kellett adniuk, melyben saját pályafutásuk tapasztalatai alapján mutattak be egy meghatározott témát."

A vizsgázó edzők névsora: Fehér Csaba, Hajnal Tamás, Király Gábor, Kovács Zoltán, Lendvai Miklós, Limperger Zsolt, Lisztes Krisztián, Lőw Zsolt, Tököli Attila, Szabics Imre, Szélesi Zoltán.