magyarfutball.hu

2009.04.11 Balhés meccsen nyert a Fradi, Lipcsei visszatért

Jordan Robertson duplájával és Ferenczi István góljával a Ferencváros 3-0-ra győzött a Szolnok otthonában az NBII Keleti-csoportjában. A zöld-fehérek szurkolóinak a győzelem mellett még egy örömük lehet, hiszen több mint nyolc hónapos kihagyás után Lipcsei Péter csereként visszatért a csapatba. A mérkőzés első félidejének végén kitört botrány miatt percekig állt a játék.

Álmosan kezdett a Fradi Szolnokon, bár a vendégeknek voltak helyzeteik, gólt nem sikerült szerezniük. A hazaiaknak Belényesi révén volt egy lehetőségük a meccs elején, ám ennél Holczer védeni tudott. A 36. percben aztán megszerezte a vezetést a Fradi, Ferenczi megcsúsztatott labdáját Robertson juttatta a kapuba.
A gól szemmel láthatóan megnyugtatta a zöld-fehéreket, akik kisvártatva megduplázták előnyüket, a gólpasszt ezúttal is Ferenczi adta, a befejező pedig ismét Robertson volt. A félidő végén balhé robbant ki a Fradi-tábornál, ami miatt percekig állt a játék - bővebben itt.
A fordulás után a 65. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát a vendégegyüttes, Wedgbury beadása után Ferenczi lőtt közelről a hálóba. A 72. percben aztán eljött a Fradi-szurkolók által régóta várt pillanat, pályára lépett Lipcsei Péter, aki így több mint nyolc hónapos kihagyás után játszott ismét a Fradiban.
A meccs végére felpörgött a zöld-fehér együttes, akkor már jól játszottak a vendégek, így összességében megérdemelten vitték haza a három pontot a Tiszaligetből.