magyarfutball.hu

2006.01.10 Lendvai eligazolt Győrből, de érkezett Hanák

Győrben folytatja pályafutását Hanák Viktor, a legutóbb az FC Sopronban futballozó balhátvéd. Lendvai Miklós viszont elköszön: a válogatott középpályás Zalaegerszegre igazol.

Hanák Viktort az FC Sopron tulajdonosa, Vízer László Máriusz bocsátotta el a gárdától a Ferencváros ellen 1–0-ra elveszített mérkőzés után, de a balhátvéd végül nem ment messzire: bár hat első osztályú csapat is csábította, ő Győrbe tette át székhelyét.

Hanák, aki a Nemzeti Sport játékosrangsorában a második lett posztján, már jól ismerheti új vezetőedzőjét, hiszen az ősszel Sopronban már futballozott Csank János keze alatt.

Távozott viszont Győrből egy válogatott labdarúgó: a 30 esztendős Lendvai Miklós anyaegyesületéhez, a Zalaegerszegi TE-hez írt alá másfél éves szerződést.

Lendvai a ZTE-ben mutatkozott be az élvonalban 1991-ben, és 1996 nyaráig volt a csapat játékosa. Ezt követően a belga Charleroi-ban ás Geelben, a Ferencvárosban és a ciprusi Arisz Limasszolban is futballozott, és huszonhárom alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. A középpályás várhatóan szerdán már új csapatával edz majd.

Lendvai Miklós az egerszegiek második nagy téli igazolása: a gárda decemberben a Ciprusról hazatérő, tizenkétszeres válogatott, Zalaegerszeget már szintén megjárt Sebők Józseffel is megállapodott. A klub szerb játékosainak viszont már korábban búcsút mondtak, összhangban azzal a koncepcióval, amelybe Lendvai igazolása is beleillik: a jövőben megyei kötődésű futballistákkal igyekeznek megtölteni a csapatot.

A Győr a nyolcadik, a Zalaegerszeg a tizenegyedik, a Sopron a tizenkettedik a bajnokságban.