magyarfutball.hu

1999.06.02 Leandro az MTK-hoz igazol!

forrás: MTI
Budapest, 1999. június 2., szerda (MTI) - Legfőbb célunk az, hogy új futballkultúrát honosítsunk meg a klubnál - jelentette ki az MTK Hungária FC labdarúgó-csapatának szerda délutáni budapesti sajtótájékoztatóján Henk ten Cate, a magyar bajnok új, holland vezetőedzője.

A szakember videón már tanulmányozta a Magyarországon megszokott játékot és ismerkedett a körülményekkel is. Elmondta: megrázkódtatás érte, amikor látta, hogy a magyar bajnoknak milyen stadionja van. Ami a játékosokat illeti: a technikai képességükkel nincs gond, a magyar labdarúgók ezen a téren legalább olyan szinten vannak, mint bárhol a világon, de támadóbb felfogású játék szükséges.

Ten Cate az esetleges erősítésekről csak akkor tárgyal majd a klub vezetőivel, amikor már teljesen tisztán látja a jelenlegi keret tagjainak tudását. A BVSC elleni szerdai edzőmérkőzésen megnézett két brazil és két román futballistát. Az egyik dél-amerikai, Leandro - aki 17 éves és középpályás - elnyerte a tetszését, őt szeretnék szerződtetni.

A sajtótájékoztatón megjelent ten Cate segítője, Laurens Ebben is, aki erőnléti edzőként fog dolgozni a kék-fehéreknél. A szakember úgy véli, hogy a magyar labdarúgóknál nem a kondicióval, hanem a játék ritmusával van gond, ezért elsősorban ezen szeretne javítani.

Fülöp Ferenc klubigazgató az MTI-nek elmondta: 1+1 éves szerződést kötöttek ten Catéval és az első évet arra szánják, hogy a holland edző nyugodtan dolgozhasson.

Szóba került az is, hogy az MTK az Ajax Amsterdammal együttműködve futballiskolát akar létrehozni, de azt még nem tudni, hogy lesz-e lehetőség a világhírű holland klubtól játékost igazolni.