magyarfutball.hu

2021.05.21 Gera Zoltán újra csatlakozott a Válogatott stábjához!

Marco Rossi szövetségi kapitány a pénteki edzést megelőző sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Európa-bajnokság végéig a szakmai stábot erősíti Gera Zoltán is, aki ismerős közegbe tért vissza, hiszen mielőtt átvette az U21-es válogatott irányítását már volt tagja Rossi stábjának. A pénteki gyakorláson már a csapattal edzett Kecskés Ákos is, aki az összetartás elején még kisebb sérüléssel bajlódott, Gazdag Dániel viszont két nappal csatlakozása után elutazott az Egyesült Államokba, hogy mielőtt Ausztriában újra edzésbe áll a válogatottnál, részt vegyen új csapata, a Philadelphia Union orvosi vizsgálatán.

– Ezen a héten a taktikai gyakorlatok kerültek előtérbe, a jövő héten pedig már inkább a fizikális aspektusra fókuszálunk – mondta az edzést megelőző sajtóeseményen Marco Rossi, aki elsőként a válogatott nevében együttérzését fejezte ki a csütörtökön elhunyt Puhl Sándor családjának.

– Az összetartáson résztvevő játékosok jó formában vannak, a célunk, hogy ezt megtartsuk az Európa-bajnokság kezdetéig. A kerettagok hozzáállásával elégedett vagyok, az újoncok is bizonyították, hogy jól döntöttünk, amikor meghívtuk őket a keretbe. Nehéz lesz meghozni a döntést a végső keretről, de június elejére látni fogjuk, milyen fizikális állapotban vannak a játékosok, és a rendelkezésre álló információk alapján jelöljük ki a végső Eb-csapatot. Az ellenfelek kereteit elnézve ismét csak azt tudom mondani, hogy a papírforma szerint szinte lehetetlen feladat vár ránk, ha pontszerzésben gondolkozunk. A futball azonban sokszor megmutatta már, hogy itt semmi sem dől el előre, a pályán kell eredményt elérni. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy pontot szerezzünk a csoportban – tette hozzá a szövetségi kapitány.