magyarfutball.hu

2008.01.05 Laczkóban komoly lehetőséget lát a Leicester

Szezon végéig szóló szerződést kötött Laczkó Zsolttal az angol Leicester City labdarúgócsapata. A magyar utánpótlás-válogatott játékos a görög Olimpiakosztól érkezik kölcsönbe. A Leicester edzője, Ian Holloway úgy véli, az egykori ferencvárosi középpályás még az általa "felfedezett" Halmosi Péternél is nagyobb tehetség.

"Még a Plymouth csapatánál hasonló körülmények között bukkantam rá annak idején Halmosi Péterre, aki az egyik legjobb játékos lett, akit valaha is szerződtettem. Laczkó 21 éves, s megvan benne a lehetőség, hogy még jobb futballista legyen" - nyilatkozta a csapat új szerzeményéről Ian Holloway vezetőedző.

"A magyar középpályás mindkét lábbal veszélyes, ráadásul jól beszél angolul, ez segítheti a beilleszkedését az új környezetben. Alig várom már, hogy Leicester-mezben lássam."

Laczkó elmondta, számára hihetetlen, hogy a Leicersternél lehet. "Azt hiszem, minden magyar labdarúgó arról álmodik, hogy egyszer Angliában játszhasson."

A játékos a szombati FA-kupa-fordulóban még nem léphetett pályára, s a szezon során erre már nem is lesz lehetősége, hiszen a Leicester 2-0-s vereséget szenvedett a Southampton otthonában, és kiesett.