magyarfutball.hu

2016.08.11 Várhidi felmondott Tatabányán

Várhidi szakmai igazgatóként került az NB III-as Tatabánya alkalmazásába az előző idény közben, miután távozott az akkor még másodosztályú Szigetszentmiklóstól. A szezon vége előtt már a vezetőedzői feladatokat is a korábbi szövetségi kapitány látta el. A tervek szerint a 2016–2017-es szezonnak is ilyen felállásban futott volna neki a Tatabánya, de a klub hatalmas tartozást halmozott fel az utóbbi időben, többek között a szakember fizetése is hónapok óta csúszik.
„Hónapok óta hitegetnek, hogy megkapom a fizetésem, de nem teljesítették a szerződésben vállalt kötelezettségüket, csak ígérgettek – nyilatkozta Várhidi a sportfaktor.hu-nak. – Eddig tartott a türelmem, azonnali hatállyal felmondtam, és az MLSZ-ben is jeleztem ezt a helyzetet.”

Egy évvel ezelőtt az AGS Sport 23 Kft. 70 százalékos tulajdonrészt szerzett az FC Tatabánya együttesét működtető gazdasági társaságban, a nagy várakozásokkal ellentétben azonban a klub azóta csak rosszabb helyzetbe került. A tatabányai önkormányzat sajtóközleményt adott ki a klub helyzetét kommentálva.
„A Massimiliano Caroletti vezette cég tavaly szeptemberben azt vállalta, hogy hozzájárul a Tatabánya FC Kft. tőkerendezéséhez, illetve a későbbiekben finanszíroznák a játékosok és a szakmai stáb juttatásait. További célként fogalmazták meg hosszú távon az együttes magasabb osztályban való szerepeltetését, aminek eléréséhez a szükséges infrastrukturális hátteret és az utánpótlásbázis működtetését a város biztosítja” – fogalmaz a közlemény.
Az önkormányzat kiemelte, hogy teljesítette az összes vállalását, az AGS Sport 23 Kft. azonban nem, sőt, adósságai meghaladják az 50 millió forintot.
„A patinás klub jövője azon múlik, miként fogja teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit az új tulajdonos. A város továbbra is elkötelezett a sport és benne a futball támogatása iránt, a megállapodásban foglaltak értelmében, az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése mellett az NB III-as klubot is támogatja, de ennek feltétele a jelenleg átláthatatlan gazdálkodás rendbetétele” – teszi hozzá a közlemény.