magyarfutball.hu

2006.10.31 Várhidi Péter lett a megbízott kapitány

Öt nappal Bozsik Péter lemondása után Várhidi Pétert, az U19-es válogatott szakvezetőjét bízta meg Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a kapitányi teendők ellátásával a Kanada ellen, november 15-én Székesfehérváron sorra kerülő barátságos mérkőzésre.

Várhidi segítője Teodoru Vaszilisz lesz, aki az MTK-nál dolgozik edzőként. "Stabil, motivált, de a jövőt illetően is ígéretes játékosokból álló keret összeállítását várom tőle és természetesen azt, hogy az A-válogatottnál is kamatoztassa azt a lendületet, amit a szerdán befejeződő ciprusi korosztályos Eb-selejtező sikere biztosíthat számára" - kommentálta döntését az MTI-nek Kisteleki.

"Az év utolsó mérkőzésén pályára lépő csapat gerincét mindenképpen azoknak kell alkotniuk, akikre jövőre is számíthat a majdani szövetségi kapitány".

Az MLSZ elnöke kedden tárgyalt Détári Lajossal, aki az elmúlt hónapokban Bozsik Péter mellett a válogatott szövetségi edzője volt. Egyeztetésük eredményeként a tréner szerződése folyamatos marad, a szakember jövőbeni pontos feladatát a majdani szövetségi kapitány jelöli ki.

Bozsik Péter csütörtökön mondott le posztjáról, miután szakmai beszámolóját nem fogadta el az MLSZ elnöksége. Kisteleki István szombaton jelezte, hogy szívesen látná Bölöni Lászlót a válogatott új szövetségi kapitányaként.