magyarfutball.hu

2008.05.23 Várhidi Péternek megint a jövő csapata jutott

Az olimpiai válogatott irányításával bízták meg Várhidi Pétert. A felnőtt válogatott nemrégiben lecserélt szövetségi kapitánya a 2012-es londoni játékokra készülő keret szakmai irányítását végzi a jövőben.

Az MLSZ elnöksége pénteki ülésén Várhidi Pétert választotta az olimpiai válogatott szövetségi kapitányává. Döntés született arról is, hogy a jövő ősszel kezdődő selejtezőkig legalább tíz mérkőzést kell játszaniuk a 2012-es londoni ötkarikás játékok potenciális résztvevőinek. Tekintettel arra, hogy az érintett korosztályokban már sokan szerepelnek külföldön, gyakorlatilag két csapat kerül kialakításra, s az itthon futballozók rendszeres foglalkoztatásához természetesen várják majd a klubok segítő támogatását is – írja az mlsz.hu.
- Őszintén mondom,hogy nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés, mert remélem, más is ugyanúgy gondolja, mint én: a jövő csapatát, a legtehetségesebb fiatalokat irányítani ugyanolyan jelentős feladat, mint amilyen az A-válogatott szakmai vezetése volt. Bízom abban, hogy a rendelkezésemre álló időben sikerül kialakítani egy olyan együttest, amellyel egyrészt tizenhat év után ismét ott lehetünk az olimpiai futballtornán, másrészt le tudjuk rakni egy majdani nagyválogatott alapjait is. Nem lesz könnyű dolgunk, mert óriási a konkurencia, ennek bizonyítéka, hogy a pekingi olimpián mindössze négy európai válogatott vehet részt – nyilatkozta a döntés után Várhidi Péter, akinek most két évre szóló programot kell kidolgoznia.