magyarfutball.hu

2010.06.18 Várhidi újra Szigetszentmiklóson

Véget ért a bajnokság, és lényegében el is kezdődött a következő a Csepel-szigeten. Az SZTK vezetői szóban már megegyeztek Várhidi Péterrel, így nagy valószínűséggel ismét ő irányíthatja az NB II Nyugati csoportjában szereplő gárdát.A szakember azóta szóban a pécsi vezetőkkel is megállapodott.

Az edzőcsere után, új játékosok is érkeznek a legutóbbi bajnokságban 8. helyen záró gárdához.

Az első szerzemény Szamosi Tamás, aki a régi-új edzőhöz hasonlóan a Baranya-megyei alakulattól helyezte át székhelyét.
A védő a 4-es mezben szerepel majd a csapatban, és örömmel igazolt Szigetszentmiklósra, hiszen a város lakója. A Pécs előtt szerepelt Zalaegerszegen, az MTK-ban, a ciprusi Nea Salaminában, és a III. Kerületben.

“Valóban kijelenthető, hogy hazatértem, hiszen itt élek – mondta Szamosi Tamás. – Egy évvel ezelőtt is felvetődött, hogy ide szerződöm, de akkor úgy gondoltam, hogy a PMFC nagyobb kihívást jelent, mert még az első osztályban is lenne keresnivalóm. Az év azonban nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Most újra megkerestek és szívesen mondtam igent. Láttam sok SZTK meccset és csak jót tudok mondani a csapatról. Szeretném, ha sikeres lenne az együttes, remélem, hogy a jó szerepléshez magam is sokat tudok majd hozzátenni. Jó lenne, ha meghatározó csapat lenne a Szigetszentmiklós az NB II-ben.”

Szerdán újabb egykori NB I-es labdarúgóval bővült az SZTK-Erima kerete, hiszen Somorjai Tamással is megállapodott a klub. A tavasszal Diósgyőrben futballozott a középpályás, de korábban szerepelt a Ferencvárosban, a Sopronban, a Vasasban, a REAC-ban és játszott Ausztriában is.

“Mindenképpen szerettem volna eljönni Miskolcról, szerettem volna a főváros közelébe kerülni – mondta Somorjai Tamás. – Örülök, hogy sikerült és tagja lehetek a szép célokat maga elé tűző Szigetszentmiklósnak. Mindannyian azt szeretnénk, ha az SZTK-Erima meghatározó csapat lenne a csoportban. Tudom, hogy Várhidi Péter lett a csapat edzője, nem dolgoztam vele még együtt, de tudom, hogy egy komoly szakember, várom már a közös munkát. Az NB II-es mezőnyt újságból ismerem, hiszen figyelem az ismerősök eredményeit, nyilván a pályán minden más lesz, de jól szereplő csapatban akarok futballozni.