magyarfutball.hu

2005.11.10 Gellei Imre a Ferencváros új vezetőedzője!

A 2005/2006-os bajnoki idény végéig  egészen pontosan 2006. június 30-ig  Gellei Imre lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. Ezt az érintettek jelentették be a klubházban ma délután megtartott sajtótájékoztatójukon. A volt szövetségi kapitány munkáját pályaedzőként ifj. Albert Flórián segíti majd, és erőnléti trénerként visszakerült a csapat mellé Simon Balla István.

Noha Verebes József, Détári Lajos – illetve mellékvágányon Csank János – neve is felmerült a Ferencvárosnál, végig az tűnt a legvalószínűbbnek az utóbbi napokban, hogy Gellei Imrét, a volt szövetségi kapitányt nevezik ki vezetőedzőnek az ország legnépszerűbb futballcsapatánál.

Ma végleg felszállt a füst, a délutánra meghirdetett sajtótájékoztatón ugyanis Gellei Imre ült Furulyás János elnök jobbján, míg kettővel balra ifjabb Albert Flórián foglalt helyet. Előbbi a vezetőedzői, a "kis Flóri" pedig a másodedzői feladatokat látja majd el a jövőben.

Mint ismeretes, az FTC Rt. igazgatótanácsa a REAC elleni 2-0-s vereség után, hétfőn döntötte el végleg, hogy László Csaba, a korábbi vezetőedző nem maradhat posztján. Kedden közös megegyezéssel fel is bontották a szakember szerződését, méghozzá a hivatalos tájékoztatás szerint úgy, hogy László Csaba az év végéig rendesen megkapja a fizetését.

Gellei Imrével 2006. június 30-ig kötött szerződést az FTC, méghozzá azzal a kitételelle, hogy a kontraktus lejárta előtt egy hónappal - május végén, június elején - a két fél újra tárgyalóasztalhoz ül, értékeli a közös munkát, és ha kölcsönösen elégedett egymással A Fradi és Gellei, a szerződést meghosszabbítják.

A csapatnál ismét feladatot kap erőnléti edzőként Simon Balla István: a volt atléta hasonló poszton már dolgozott a klubnál.

A korábbi szakmai stáb tagjai közül Keller Józsefre korábban már László Csaba is csak játékosként számított, míg a változatlanul érvényes szerződéssel bíró Vass Lászlónak a klubnál más beosztásban találnak majd feladatot. Furulyás János a sajtótájékoztatón azt mondta, még nem tudja megmondani, milyen szerepet kap Vass László.

Gellei Imre Zalaegerszegen mutatkozott be élvonalbeli edzőként, majd később dolgozott a Győr, a Siófok, a Vasas és MTK csapatánál is, de irányította a magyar utánpótlás-válogatottat, majd Bicskei Bertalan leváltása után átvette a munkát a nagyválogatottnál. Beugró emberként indult, de két mérkőzés után állandó szerződést ajánlottak neki, és bő két évig maradt szövetségi kapitány.

Itthon legutóbb Zalaegerszegen dolgozott, a nyáron Ciprusra szerződött – a NEA Salamina együtteséhez -, ahol két és fél hete szerződést bontottak vele.

A Ferencváros a várakozásoktól elmaradva szerepel a 2005-2006-s bajnokságban, jelenleg a tizenegyedik fordulót követően tíz ponttal a tizenkettedik helyen állnak az Üllő úti zöld-fehérek.