magyarfutball.hu

2005.10.24 Gellei Imre távozik ciprusi csapatától!

Az együttes a hétvégén a bajnokság hetedik fordulójában hazai pályán kapott 2-0-ra a középmezőnyhöz tartozó Enoszisz Neon Paralimni FC gárdájától, annak ellenére, hogy Gellei csapata végig jobban játszott ellenfelénél, és két kapufát is rúgott.

Az előző fordulóban a listavezető Apollonasz otthonából tért haza 5-1-es kudarccal a gárda, míg azt megelőzően szintén hazai pályán szenvedett 2-0-ás vereséget a jelenleg a harmadik helyen álló Apoeltől.

A Nea Szalamina így hét fordulót követően hét ponttal – két győzelem, egy döntetlen, négy vereség – és 11-17-s gólkülönbséggel áll a tizennégy csapatos ciprusi élvonalban a tizedik helyen.

Gellei Imre a nyáron vette át egyéves szerződéssel a ciprusi csapat szakmai munkájának irányítását. A Nea Szalamina tavaly a hatodik helyen végzett a bajnokságban, akkor huszonhat fordulóban harminchat pontot szereztek. Ettől a helyezéstől ugyan most is csak négy pontnyira vannak, azonban az elmúlt másfél hónap sikertelensége után a klub vezetése a váltás mellett döntött.

A Szalamina a volt magyar szövetségi kapitány mellett további magyarokat is alkalmaz: Juhár Tamás, Bükszegi Zoltán és Szamosi Tamás ugyancsak az 1948-ban alapított gárda játékosa, míg Komjáti András személyében magyar pályaedző dolgozott Gellei mellett, de most mindketten távozni kényszerülnek.

"Nincs szerencsém a nemzeti ünnepekkel: Győrből annak idején március 15-én menesztettek, míg most október 23-án kellett távoznom" - mondta el Gellei Imre a Nemzeti Sport Online-nak. "Még két hétig maradok Cipruson, utána térek haza segítőmmel, Komjáti Andrással együtt."