magyarfutball.hu

2007.09.25 Gellei Imre lett a Paks vezetőedzője!

Három és fél éves munka után a Paksi FC megvált Lengyel Ferenc edzőtől. Kedd délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a klub vezetősége, hogy az edzői feladatokkal Gellei Imrét bízták meg. A szerződés másfél évre szól.

A kedden 11 órakor kezdődőtt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy délután már a korábbi szövetségi kapítány vezényli a paksiak edzését, aki tavasszal mondott le a Ferencváros vezetőedzői posztjáról.

Haraszti Zsolt ügyvezetőtől megtudtuk, hogy egyetlen jelölttel tárgyaltak és a tapasztalt trénert tartják a legalkalmasabbnak, hogy a klub problémáját megoldja.

Az nem kérdéses, hogy személyében egy újabb komoly nevet szerződtetett a klubhoz a vezetőség. Nincs sok ideje az ismerkedésre, hiszen a hétvégén egy nehéz mérkőzés vár a csapatra a Fehérvár ellen.

A korábbi szövetségi kapitány ismeri a paksi játékosok egy részét, dolgozott már velük korábban, illetve videón látta az elmúlt fordulókat. A legutóbb a Ferencvárosnál edzősködő tréner elmondta, jó néhány tehetséges labdarúgó van a csapatban. Úgy gondolja, egy-egy posztra többen is, így a keretbe kerülésért keményen meg kell küzdeniük a játékosoknak, akikkel egyenként is elbeszélget majd. Úgy gondolja Tököliben nagy lehetőségek rejlenek, a csatár sokat tehet Paks labdarúgásáért, csupán meg kell vele találni a megfelelő hangot. Az újonnan kinevezett tréner ugyanakkor rémisztően kevésnek találta, hogy csupán néhány százan látogattak ki a legutóbbi találkozóra. A háttértámogatásra mindenkinek szüksége van, ezért Gellei Imre kéri a sportszerető embereket, adják meg nekik előzetesen a bizalmat, szeretné az első év hangulatát visszahozni a Fehérvári úti sportpályára.

A szombaton 16 órakor kezdődő találkozó kispadján már Gellei Imre foglal helyett, és az öt mérkőzéses eltiltását is letöltő Tököli Attila is pályára léphet.

Horváth Ferenc azonban már nem lesz ott. A 32-szeres válogatott labdarúgó az arab emirségekbeli Bani Yas Sport Club másodosztályú csapatához igazolt. A Paksi FC-vel közös megegyezéssel bontottak szerződést, lehetőséget adva neki a külföldön való érvényesüléshez.