magyarfutball.hu

2003.09.08 Befejeződött a kínai kaland

Kerekes Zsombor szolgálatairól lemondott a kínai Tiencsin Teda, amely a Lokival vívott februári, perugiai edzőmérkőzés (3–0, Kerekes egy gólt szerzett) után vette fel a kapcsolatot az egykori Aranyfej-díjas támadóval. A magyar útlevéllel is bíró csatár egy plusz egy évre igazolt a távol-keletiekhez, de mivel a tiencsiniek a játékossal az év hátramaradó részére szóló bérét illetően is egyezségre jutottak, nem követtek el szerződésszegést. Ez pedig azt jelenti, hogy a termetes labdarúgó a téli átigazolási időszakig csapat nélkül maradhat…

"Egyelőre nem tudom, hol futballozhatok a jövőben – mondta a Debrecenbe visszatérő Kerekes. – Tájékozódnom kell, de ha nem marad más választásom, akkor – persze, csak ha a vezetők és az szakmai stáb tagjai rábólintanak – a Lokival edzek az ősszel, aztán a télen biztosan sikerül szerződéshez jutnom, már csak azért is, mert szabadon igazolható leszek. Örömmel játszanék újra a Debrecenben, csakhogy tudom: a szándék most nem elég.”
Érdeklődésünkre Szilágyi Sándor, a futball-rt. ügyvezetője elmondta, pontosan nem tisztázott, milyen körülmények között bontott szerződést a kínai egylet Kerekessel, ám a jelenleg rendelkezésére álló információk szerint – mivel szerződésszegés nem történt – a futballista az idén már nem igazolhat másik csapatba. Az igazgató a román csatárral, Sabin Iliével kapcsolatosan úgy nyilatkozott: az újságokból értesült a légiós ajánlatáról (a román második ligába hívják a tavasszal még a DVSC-t erősítő támadót), hétfő délutánig sem a játékos menedzsere, sem az érintett nem hívta ez ügyben.