magyarfutball.hu

2004.11.28 Kerekes ajándéka: meghívó a válogatottba

Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, ezúttal is elegendő volt kilenc gólt szerezni ahhoz, hogy az őszi góllövőlista vezetőjének mondhassa magát egy csatár.

Tavaly ilyenkor az újpesti Kovács Zoltán jutott majdnem tíz találatig, ám ő végül a bajnokság végén nem állhatott az élen, mivel télen Kínába szerződött. Ezúttal a debreceni Kerekes Zsombor szerzett kilenc gólt, ám ő készülhet is bajnokság végi diadalra, mivel ragyogó formában van. A Zalaegerszeg elleni meccsen (tudósításunk a 3. oldalon) ugyan nem volt eredményes, de így is fogadhatta a gratulációkat, a félidényes siker miatt, no meg azért, mert bekerült a válogatott keretbe, így vasárnap este ő is elutazott Thaiföldre Lothar Matthäus csapatával.- Szerencsére már mindent becsomagoltam, hamarosan indulok Budapestre, nem szeretném lekésni a találkozót - mondta jókedvűen tegnap egy órával a ZTE elleni megnyert mérkőzés után Kerekes Zsombor.
- Ön aztán boldog ember lehet. Jól megy a csapatának, jelenleg a legereményesebb csatár Magyarországon, és még a válogatott keretébe is bekerült.
- Igaz, nem lehet okom a panaszra. Természetesen nagyon örülök annak, hogy a kapitány úgy ítélte meg az őszi teljeseítményemet, hogy érdemes vagyok a válogatottságra. Meglepett a meghívó, mert azért már nem vagyok mai gyerek és a csapatban leginkább fiatalok kapnak helyet az utóbbi időben. Persze, ha már így alakult, akkor szeretném bebizonyítani, hogy nem véletlenül kerültem be az együttesbe, be akarom bizonyítani, hogy megérdemelten hívott meg. Az örömöm azonban azért is dupla, mert kettős állampolgár vagyok: Szerbia-Monetengró után Magyarországon is személyi igazolványt kaphattam, így a válogatottság számomra nagy megtiszteltetés.