magyarfutball.hu

2006.11.23 Kinek kell Kenesei Krisztián?

A magyar labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének tartott támadó hazatért Kínából, de egyelőre nem talált magának csapatot.

Kenesei Krisztián évek óta ingázik Magyarország és Kína közt. Az MTK-nál nevelkedő támadó játékjogát évekig a Kuoan nevezetű távol-keleti csapat birtokolta, ám az idény elején úgy nézett ki, hogy a 29 éves csatár hazatér. Kenesei szolgálataira a ZTE vezetői tartottak volna igényt, ám a két fél nem tudott megegyezni, így a játékosnak vissza kellett térnie Kínába.
Kenesei szerződése most lejárt, így a korábbi válogatott támadó hazatért. Bár a játékos a Bosman szabály értelmében szabadon igazolható, arról egyelőre nem tudni, hogy melyik csapatban folytatja pályafutását.
- Végleg lejárt a szerződésem Kínában, és azt is eldöntöttem, hogy Ázsiába már nem térek vissza - mondta Kenesei. - Jelenleg a Honvéd öregfiúk csapatához is lejárok edzeni, emellett egy kispályás csapattal is készülök. Mindezt azért teszem, hogy ha érkezik egy megkeresés, akkor olyan erőállapotban legyek, hogy ne kelljen hosszú heteket töltenem a lemaradásom behozásával – nyilatkozta a www.ztefc.hu-nak Kenesei.