magyarfutball.hu

2008.09.24 Verebes József elhagyta a Vác csapatát!

Megtörtént az első edzőváltás az NB II Keleti csoportjában: a sereghajtó VácÚjbuda LTC szakvezetője, Verebes József elköszönt a piros-kékektől. A Mágus a jövőben az NB III Alföld-csoportban szereplő Újbuda TC szakmai munkájáért felel.

Több mint egy esztendőt követően Verebes József elköszönt az NB II Keleti csoportjában szereplő Vác-Újbuda LTCtől. Már egy hónapja a távozás gondolatával foglalkozott a 67 éves mesteredző, ám csak a Ferencváros elleni hétfői, 4–0-s vereség után döntött.

Verebes József éveken át nem vállalt munkát a magyar futballban, nem csoda hát, hogy nagy meglepetést keltett, amikor tavaly nyáron átvette az NB II-ben szereplő váci együttest. A csapat az elmúlt bajnokságban az ötödik helyen végzett, pedig a váciak az Újbudával kötött együttműködési szerződés után sem dúskálhattak az anyagiakban. A szerény költségvetés ellenére mindig pontosan betartották szerződésbeli kötelezettségeiket, s hogy pénzhez jussanak, a nyáron túladtak két legjobb labdarúgójukon: az NB II Keleti csoportjának gólkirályán, Rusvay Gergelyen, valamint Szabó Viktoron. A két csatár 34 gólt szerzett az elmúlt bajnokságban.

A Vác az egyik legfiatalabb átlagéletkorú együttes a Keleti csoportban, Verebes József szinte még gyerekekből próbált egységes csapatot kovácsolni. Hét forduló elteltével megállapítható, kevés sikerrel, hiszen az együttes jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán. A vezetőség meghallgatta és elfogadta Verebes József érveit, így a Mágus csupán Váctól búcsúzik, az Újbudától és a labdarúgástól nem, a szintén Újbuda által működtetett, az NB III Alföld-csoportjában szereplő együttes szakvezetője lesz.

„Vácott nem szeretik a labdarúgást – vágott a közepébe a mesteredző. – A város éppen csak annyit költ a futballra, amennyi az éhenhaláshoz elegendő. A klub kényszerhelyzetben van, vagyis csak úgy maradhat talpon, ha eladja legjobb játékosait, ám hosszú távon ez nem perspektíva. Ez engem nem inspirál, ezért jobbnak láttam, ha váltok. Mindig is az újbudai egyesület szakmai igazgatójaként dolgoztam a váciaknál, a fizetésemet is onnan kaptam, így elfogadták a vezetők, hogy munkaadóm visszahívott az NB III-as együtteshez. Több örömömet lelem, ha egy kiscsapattal kiharcoljuk a feljutást, mint az NB II-ben mondjuk a nyolcadik helyen vegetálni. Másként ugyanis nem tudom jellemezni a Vácott kialakult helyzetet, hiszen korábban azt az ígéretet kaptuk, hogy a nyáron szponzorokkal erősítik meg a klubot. Ugye mondanom sem kell, ez nem valósult meg, sőt továbbra is prémium nélkül futballoznak a játékosok.”

A szerda délutáni edzést már Verebes József korábbi pályaedzője, a Testnevelési Egyetem 49 esztendős adjunktusa, Tóth János tartotta, aki rögvest kijelentette: valamennyi labdarúgója tiszta lappal indul, így a Mágus által száműzött kapus, Horváth Gergely is visszakerült a keretbe.