magyarfutball.hu

2018.08.06 Callum Styles a Barnsleyhoz igazol!

Callum pályafutásának további sikereiért is jutalmat kap a klubtól.

A tehetséges 18 éves játékos, aki 2016 márciusa óta a Shakers játékosa, négyéves szerződést kötött a Sky Bet League One csapatával.

A megállapodás részeként azonban Callum januárig a Bury-nél marad, ahol Ryan Lowe csapatának segíteni szeretne abban, hogy szilárd alapokat építsen a szezonra.

Mindkét klub úgy ítélte meg, hogy rövid távon Callum érdeke, hogy visszatérjen a Shakershez; a Tykes azonban úgy tekint a középpályásra, mint a hosszú távú tervei részének.

Ma beszéltünk Ryan Lowe menedzserrel, aki így nyilatkozott: "Örülök Callumnak és a családjának, hogy egy olyan jó klubhoz került, mint a Barnsley, ahol úgy érezzük, hogy a fejlődésének és fejlődésének következő állomása következik. Ők jót tesznek majd neki, de az, hogy nálunk marad és fejlődik, neki is jót tesz, szóval örülünk, hogy ez egy keverék, mivel szerettük volna megtartani őt.

"Legalább januárig megtartjuk őt, ami potenciálisan hosszabb is lehet. Callum elégedett ezzel, mivel úgy érzi, hogy még mindig játszani akar, és hogy még mindig sokat kell tennie értünk, mivel oda akarunk eljutni, ahova szeretnénk.

"Callumot a tavalyi szezonban, az átmeneti időszakom alatt hoztuk vissza az első csapatba; friss levegőt jelentett számunkra, és az egyik sztárjátékosunk volt. Az előszezonban fittebben és erősebben tért vissza. Csak idő kérdése volt, hogy egy magasabb szintű futballklub mikor fektet be Callum szolgálataiba."

Stewart Day elnök hozzátette: "Köszönjük a Barnsley Football Clubnak, ahogyan kezelte a helyzetet. Már egy ideje érdeklődtek Callum iránt, és a folyamat során végig előzékenyek voltak. Külön köszönöm Gauthier Ganaye vezérigazgatónak, hogy profi módon intézte ezt az üzletet, és ahogyan az üzletet lebonyolította.

"Callum 16 évesen debütált Lee Clark kezei alatt, és mindössze 18 évesen már az első csapat törzstagja lett. Amikor egy klub bejön, és megegyezik a játékosra vonatkozó értékelésünkkel, akkor helyesen kell cselekednünk, és meg kell próbálnunk azt tenni, ami kollektíven a legjobb a futballklub és a játékos számára. Úgy érezzük, hogy a Barnsley-ba való költözés a játékos és a klubunk hosszú távú érdeke. Egyetértünk a Barnsley-vel abban, hogy a játékos rövid távú, azonnali fejlődését továbbra is a mi labdarúgóklubunk szolgálja a legjobban.

"Örömteli látni, hogy Callum Styles kezd kiteljesedni a benne rejlő potenciál, amit mindannyian érzünk benne, egy olyan játékosban, akit a Burnley Football Clubtól vettünk át, és akadémiánkon belül fejlesztettünk. Külön köszönet illeti Mark Litherlandet és Ryan Kiddet azért a munkáért, amit Callummal végeztek és végeznek az akadémiánkon belül"."