magyarfutball.hu

2002.06.23 Hrutka maradna, a Ferencváros mégis eladná

Szerződése szerint visszatért a Ferencvároshoz a tavalyi fél szezont a Vasasnál kölcsönben töltő Hrutka János, ám továbbra sem biztos, hogy marad anyaegyesületében a zöldek válogatott védője.

A Fradihoz végsőkig kitartó Hrutka mindenesetre optimista: "Beszéltem korábbi játékostársammal, a jelenlegi ügyvezetővel, Szeiler Józseffel, ám még mindig nem tudom, hol folytatom a pályafutásomat. Természetesen szívem szerint maradnék a Fradiban, ám a vezetők szavaiból azt veszem ki, ők viszont szívesebben adnának el a külföldre. Az sem kizárt, hogy a Fradi tartalékban töltöm az ősz nagy részét, mint ahogy az sem elképzelhetetlen, hogy addig sikerül külföldre szerződnöm. Egyelőre nem tehetek mást, keményen készülök, hogy bármikor bevethető állapotban legyek, például az Üllői úton is. Egyébként nem csupán a szívem-lelkem miatt, hanem praktikus okokból is szeretném, ha a Ferencvárosban maradhatnék, mivel felvételt nyertem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi tanszékére, márpedig külföldről nehezebben egyeztethető össze a tanulás és a futball."

Csak emlékeztetőül, Hrutkát a Ferencváros korábbi trénere, Csank János, valamint a mostani szakvezető, Garami József is remek és a csapat számára hasznos játékosnak tartotta, ám Várszegi Gábor tulajdonos a védőnek a keret többi tagjánál jóval magasabb fizetését nem vállalta. Az csak a sors fura fintora, hogy ebben a fizetésben éppen a mostani ügyvezető, Szeiler József állapodott meg Hrutkával, amikor 2000-ben hazahozta a védőt Frankfurtból.