magyarfutball.hu

2023.02.10 Horváth Ferenc távozott Dunaújvárosból!

A bajnoki cím egyik esélyeseként kezdte meg az NB III Közép-csoportjának 2022–2023-as kiírását a Dunaújváros FC labdarúgócsapata. Az őszt végül 39 ponttal a 3. helyen zárta a Horváth Ferenc által irányított együttes, ami optimizmusra adott okot, de a téli szünetben anyagi okok (pontosabban az ősszel felhalmozott tartozások) miatt alaposan módosítani kellett az eredeti célkitűzésen.
Sorra maradtak el a tervezett felkészülési találkozók, és több játékos is távozott a keretből. Biztossá vált, hogy Csiki Norbert külföldre igazol, Novák Zsombor és Kesztyűs Máté a Szentlőrinc játékosa lett, Papp Máté a III. Ker. TVE-hez távozott, Gosztonyi András megegyezett a Mórral, míg Tóth Gábor, illetve Irimiás Gergő befejezte pályafutását. Valószínűleg a közeljövőben folytatódik még a felsorolás, emellett az is eldőlt, hogy Horváth Ferenc vezetőedző is elhagyja a klubot. A dunaújvárosi klub ügyvezetője, Dobos Barna szerint a lét a tét, ezért hoztak meg olyan döntéseket, amelyek a túléléshez szükségesek.
„Az erre a bajnoki évre tervezett költségvetést nem tudtuk realizálni – kezdte a megyei portálon Dobos Barna. – Nem lehetett tovább várni, így olyan döntést kellett meghozni, hogy ne kerüljön veszélybe a klub léte, és valamilyen formában mentsük meg ezt az évet. Nem tudtuk tovább a meglévő státuszban tartani a játékosokat, így a felnőttcsapat labdarúgóinak döntő többsége a jövőben máshol fog szerepelni. Ha ezt nem tettük volna meg, gazdaságilag nagy bajba került volna a klub. Bár több idősebb játékos is szeretne valamilyen formában maradni, minden bizonnyal döntő többségben a fiatalok kapnak majd nagyobb szerepet tavasszal. Most próbáljuk meg kialakítani azt a játékoskeretet, amellyel nekivágunk a folytatásnak. Szeretnénk igazolni is, de a téli időszakban ez nem egyszerű feladat. Ilyen körülmények között nem lehet más célunk, mint az életben maradás. A felnőtt csapatnak be kell fejeznie a szezont. Mivel nincs nagyon más lehetőségünk, az edzőkérdést házon belül oldjuk meg – úgy néz ki, hogy rám marad ez a feladat. Természetesen juttatás nélkül.”