magyarfutball.hu

2003.09.09 Herédi Attila lett a Nyíregyháza vezetőedzője!

Az utódot Herédi Attila, az Újpest hajdani válogatott védője, az 1986-os világbajnokságot megjárt játékos személyében találták meg, aki eddig Várhidi Péter segítőjeként dolgozott.

"Az eddigi négy mérkőzésen nyújtott teljesítmény nem győzött meg, elsősorban a támadójáték akadozott – indokolta a váltást Eszenyi Dénes szakmai igazgató. – Kikértük a játékosok véleményét is, és az öltözőben is voltak olyan hangok, hogy már nem bíznak Huszák Gézában. Ugyanakkor a korábbi edző érdeme elvitathatatlan, hiszen ő juttatta fel a gárdát a másodosztályba.”
Herédi Attila érkezése azért nem meglepetés, mert a Nyíregyháza Spartacus eddigi négy meccséből hármat személyesen is látott. Az A-licences szakember tehát képben van, így véleményt is tud mondani új csapatáról.
"Erőnléti gondjai biztosan nem lesznek a gárdának, de a támadójátékban előre kell lépnünk – mondta Herédi Attila. – Ha ez sikerül, elérhetjük célunkat; bajnokság végén ugyanis az első öt helyezett között kell végeznünk. Egyébként a támadójáték híve vagyok, és bízom benne, hogy ez meg is látszik majd a csapat teljesítményén.”
A 49 éves Herédi Attila Nyíregyházán élete első vezetőedzői feladatát kapta. Segítője pedig abszolút pályakezdő, hiszen súlyos sérülése után Bekő Balázs, a Videoton, a Ferencváros, a Gázszer, a Vasas és a Hapoel Jerusalem játékos most ismerkedhet meg a szakmával. A korábbi szakmai stábból egyedül Vadon Lajos maradt, ő továbbra is a kapusok felkészítéséért felel.