magyarfutball.hu

2020.08.26 Szőke Adrián bekerült a Magyar Válogatott keretébe!

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn kihirdette 25 fős keretét az idei Nemzetek Ligája-sorozat első két mérkőzésére. A válogatott szeptember 3-án idegenben Törökországgal, három nappal később a Puskás Arénában Oroszországgal játszik, és nem zárható ki, hogy újoncok is lehetőséget kapnak. Mint keddi számunkban hírül adtuk, a bő keretbe Babati Benjámin (ZTE FC), Cseri Tamás (Mezőkövesd), Schäfer András (DAC – Szlovákia), valamint Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia) először került be, illetve Tamás Krisztián (Bp. Honvéd) az előző idényben kétszer is kapott meghívót, de mindkétszer megsérült, ezért el sem utazott a válogatott összetartásra.

SZŐKE ADRIÁN

Az idényben eddig lejátszott perc:  0

Szőke Adrián a délvidéki Zentán született, gyermekként Moholon és Adán, majd Magyarországon Tarpán és Felcsúton nevelkedett, de visszatért szülőhazájába, s a tótfalusi akadémián is futballozott. A felnőttek között a német 1. FC Köln második számú csapatában szerepelt, mielőtt Hollandiába szerződött. Háromszor a szerb U18-as, kétszer a magyar U21-es válogatottban is pályára lépett.
„Tavaly ősszel kaptam először lehetőséget a magyar korosztályos válogatottban, nekem már az a meghívás is nagy megtiszteltetés volt  – fogalmazott a Heracles 22 esztendős támadója az mlsz.hu-nak. – Egyre jobban kezd összeállni a játékom Hollandiában, nagyot léptem előre az elmúlt időszakban. Természetesen mindent tudok a válogatottról, persze egész más élmény lesz személyesen is megtapasztalni a légkört, alig várom, hogy elkezdhessem a munkát. Nem mindennapi lehetőséget kaptam a meghívóval, mindent beleadok, hogy ne okozzak csalódást, és a későbbiekben is figyelembe vegyenek.”