magyarfutball.hu

Magyarország Jakab Elek (? 1952.03.03 - )

nationality
Magyarország
age
72 years

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
Dunaújváros-Pálhalma Agrospeciál SE
? - ?
?
? - ?
Dunaújváros-Pálhalma Agrospeciál SE
2020. szeptember - 2021. május 1.
eredmények / elismerések
UEFA Pro Licence
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.12.12, 19:58 (szerk.: 2023.12.12, 19:58)
    Már évtizedek óta dolgozik a magyar labdarúgásban Jakab Elek

    A Fejér Megye Labdarúgásáért díj arany fokozatát vehette át a közelmúltban a 69 esztendős, nagy csatákban edződött dunaújvárosi edző, Jakab Elek.

    A szakvezető négyszer vezette a dunaújvárosi futballistákat, először a nyolcvanas évek végén, aztán 2006-ban, 2012-ben, legutóbb pedig a tavalyi idényben, szeptembertől májusig. Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának döntése, a díj meglepte, természetesen nagyon örült az elismerésnek.
    – Meglepődtem, korábban nem kaptam kitüntetéseket, mondjuk nem is ezért dolgoztam soha. Örültem, hogy az illetékesek ezúttal engem választottak.
    Hosszú évtizedek vannak mögöttem, tevékenykedtem az élvonalban, igaz, vezetőedzőként nem. Akasztón, a Stadler FC-nél az 1994-es feljutás után szakmai igazgató lettem, Sándor István volt a vezetőedző, ketten intéztük a dolgokat.
    Az MTK-nál bajnoki címet nyertünk, Garami Józseffel dolgoztam másod­edzőként.
    Ausztriában vezetőedzőként tevékenykedtem a másodosztályban, a Spittal an der Drau gárdájánál, kimondottan jól szerepeltünk, egy helyi barátom invitált. Bécsben tanult az edzőképzőn, majdnem egy szezon során én dirigáltam, a korábbi edző – aki megbízott – az iskola elvégzése után visszatért, én távoztam. Nagyszerű időszak volt, családias hangulat, majdnem feljutottunk a legmagasabb osztályba.

    A legtöbb időt természetesen a Dunaferr, illetve korábban a Dunaújvárosi Kohász kispadján töltötte.
    Az utánpótlásban dolgozott egy évtizedet, majd 1986-tól a tartalék együttessel, valamint Kovács András segítője lett a felnőtteknél. Az ő helyét vette át a másodosztályban érdekelt brigád kispadján, 1989-ben, az NB II-ben azonnal a második helyen végeztek, a Volán SC megnyerte a pontvadászatot, egyenes ágon fel is lépett az elitbe, az újvárosiak a Debreceni VSC-vel vívtak osztályozót az NB I-ért, kikaptak.
    - A folytatásban sem szerepeltünk rosszul, a dobogón álltunk, azonban 1991 decemberében a klub elnökével vitába keveredtem, az utolsó őszi fordulóban vereséget szenvedtünk Pakson, ami rányomta a bélyegét a téli szünetre. Utána kerültem Ausztriába, majd itthon tevékenykedtem az MTK-nál. Garami József mellett az 1996–1997-es idény végén a nyakunkba akasztották az aranyérmet. Akkoriban nem dolgoztak akkora stábok, mint most, mi négyen voltunk, erőnléti edzőként Somodi László segítette a munkánkat, kapusedzőként pedig Kakas László felelt a hálóőrök formájára. Nem sok hiányzott, hogy én legyek a vezetőedző, erről beszéltünk is a tulajdonossal, hogy Józsi bácsi a későbbiekben szakmai igazgatóként tevékenykedik, én pedig vezetőedzőként, azonban egy játékos szerepeltetése miatt Garaminak nézeteltérése volt a nagyfőnökkel, egy rosszabbul sikerült meccs után összevesztek a vacsoránál. Menesztettek bennünket március végén, a szezont már Egervári Sándorral fejezték be, ugyanúgy bajnokok lettek, ahogy mi is.

    Jakab mindössze azt hiányolja a pályafutásából, hogy első számú dirigensként nem irányíthatott az NB I-ben.
    Amúgy nem elégedetlen a pályafutásával, nem csak trénerként, az edzőképzésben instruktorként, a MLSZ-ben több, korosztályos, utánpótlás válogatott vezetőedzőjeként, valamint a megyei szövetség szakmai igazgatójaként is ért el eredményeket.
    Utolsó edzői munkája májusban ért véget az acélvárosban, a szeptemberben, kieső helyen átvett együttessel feljebb léptek a tabellán, azonban ismét nehéz helyzetbe kerültek, a paksiak második csapata elleni vereség után Jakab felajánlotta a lemondását, mert úgy érezte, nem minden játékosa akarja annyira a sikert, mint ő.
    – Néhányan félvállról vették, másoknál a képességek hiányoztak. Úgy gondoltam, új impulzus kell a csapatnak, s a segítőmnek, Varga Balázsnak adtam át a helyem, aki benn is tartotta a gárdát az NB III-ban. Nem haraggal váltunk el, a meccseken természetesen ott vagyok, szurkolok a csapatnak.

    https://www.feol.hu/helyi-sport/2021/07/mar-evtizedek-ota-dolgozik-a-magyar-labdarugasban-jakab-elek
    2021. 07. 25.
     
  2. avatar: bbsz
    2021.05.02, 21:10 (szerk.: 2021.05.02, 21:11)
    Edzőváltás felnőtt csapatunknál

    Közös megegyezéssel távozik Jakab Elek a vezetőedzői posztról.
    Felnőtt csapatunk új vezetőedzői szerepét Varga Balázs fogja betölteni, aki eddig asszisztens edzőként tevékenykedett. Balázs egy fiatal és ambiciózus szakember, már több harmadosztályú együttesnél is megfordult ebben a szerepkörben.
    Jakab Elek továbbra is marad a klub kötelékében.

    2021. május 1. https://dpase.hu/2021/05/edzovaltas-felnott-csapatunknal-2/