magyarfutball.hu

2003.07.01 Halmosi Péter egy évig kölcsönben Debrecenben

Újabb játékossal bővült a Borsodi Ligában legutóbb bronzérmes s kupadöntősként az UEFA-kupában induló DVSC futballcsapata: a háromszoros A válogatott Halmosi Péter egy évig kölcsönben erősíti Szentes Lázár együttesét. Ismét a Slavia Prahánál próbál szerencsét az újpesti Tokody Tibor, míg a válogatott Tóth Norbert Szombathelyre tart.

Az 1979. szeptember 25-én született Halmosi Péter tavaly nyáron a Haladástól szerződött az osztrák Grazer AK-hoz, amelyben 17 találkozón 3 gólt szerzett. Kontraktusa 2005-ig köti a legutóbbi szezonban második osztrák együtteshez. A középpályás csütörtökön csatlakozik a hajdúsági csapathoz.

A debreceni keretben ezen - és Madar Csaba visszatérésén - kívül további változások történtek: Hanák Viktor Sopronba, míg Bernáth Csaba Belgiumba, a Manchester United fiókcsapatának számító Antwerpenbe távozott. Nemrég érkezett a Haladás többszörös korosztályos válogatott kapusa, Takács Tamás, illetve Dunaújvárosból Nikolov Balázs. Visszatért a hajdúsági csapathoz Szathmári Csaba, aki az elmúlt szezon második felében az NB I B-ben, Nyíregyházán játszott kölcsönben.

A tavasszal nagy erősítést jelentő Sabin Ilie külföldön folytatja pályafutását, ám az még nem dőlt el, hogy melyik együttesben. A másik román csatár, Marius Sumudica néhány napja szintén nem tartózkodik Debrecenben, ám ő csak ideiglenesen utazott haza, ma már visszatér a csapathoz, és marad is a Lokiban. A DVSC vezetői elmondták, hogy szeretnének még leigazolni egy befejező csatárt, és cáfolták, hogy Tököli Attilával tárgyaltak volna.